Emulator gebruikt AI om oude Japanse SNES-games te vertalen

Tegenwoordig komen de meeste Japanse games ook in het Westen uit en worden ze daarbij voorzien van een degelijke vertaling. De belangrijke uitzondering op die regel vormt echter de categorie dating sims, die nog steeds enkel zijn weggelegd voor de Japanse markt. Vroeger was dat duidelijk anders. Toen kwamen vele topgames niet naar het Westen uit en hebben we zodoende bepaalde Japanse parels op de SNES nooit kunnen spelen. Via een emulator is het nu echter mogelijk om die games alsnog te spelen en daarbij maakt de emulator gebruik van AI om de teksten te vertalen.

Beleef oude Japanse SNES-games met deze emulator

Het gaat om de SNES-emulator RetroArch, welke je hier kunt downloaden. Met de nieuwe update wordt er een AI Service aan de game toegevoegd. Deze leert de machine om teksten te vertalen. Het doet een beetje denken aan Google Translate, dat inmiddels vanaf een foto ook Japanse teksten kan vertalen. Perfect is het echter niet. Bepaalde vertalingen zijn nogal scheef, wat ook te maken heeft met het feit dat veel oude Japanse games in Hiragana en Katakana zijn geschreven. Daardoor is het soms lastig om te zien waar een woord stopt en een nadere begint voor de machine. De onderstaande video geeft je een idee van hoe het werkt.

Toch geeft het je een redelijke houvast van wat er precies aan de hand is. Zo is het in RPG’s waarschijnlijk net iets duidelijker waar je precies heen moet en kun je duidelijker begrijpen wat ja en nee is wanneer je een keuze voorgeschoteld krijgt. Uiteraard moet je naast de emulator nog de roms downloaden van de verschillende games. Dat is echter iets dat redelijk illegaal is en er zijn steeds meer websites die dit aanbieden die offline worden gehaald. Het vinden van de juiste game om die vervolgens te spelen kan zodoende een uitdaging worden. Speel je liever moderne games/ Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Emulator gebruikt AI om oude Japanse SNES-games te vertalen
Sluiten