Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 8 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Energie-opwekkende band laadt elektrische auto’s op

Alhoewel het nog om een concept gaat is dit een briljant idee. Als je in het bezit van een elektrische auto bent wil je het liefst dat je er zo lang mogelijk mee kunt rijden voordat-ie weer aan de lader moet. Autofabrikanten zorgen er al voor dat er via het remsysteem energie wordt opgewekt, maar als het aan Goodyear ligt zal dit straks ook via de autobanden gebeuren. Tijdens de Geneva Auto Show hebben ze een concept van de BH03 autoband geïntroduceerd die via temperatuur en vibraties energie opwekt.

Het opwekken van energie gebeurt via verschillende manieren. De band is van piëzo-elementen voorzien. Deze elementen wekken energie op door de wrijving die ontstaat als een auto over de weg cruist. Maar ook door de buigingen die in de band ontstaat, en ze wekken energie op als de auto in de zon op bijvoorbeeld een parkeerplaats staat.

Hoeveel energie de magische banden in staat zijn op te wekken is nog onbekend en datzelfde geld voor hoeveel de banden moeten gaan kosten. Maar dat er binnen dit onderwerp wordt geïnnoveerd doet ons goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Energie-opwekkende band laadt elektrische auto’s op
Sluiten