Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 feb 2019

‘Energizer onthult grootste smartphone batterij ooit op MWC 2019’

Energizer gaat helemaal los tijden MWC 2019. De producent gaat in Barcelona, maar liefst 26 nieuwe smartphone modellen onthullen. En een daarvan beschikt, waarschijnlijk, over ‘s werelds grootste smartphone batterij ooit.

Energizer lanceert gigantische batterij

Het feit dat Energizer ons gaat verrassen tijdens MWC 2019 staat inmiddels wel vast. De producent komt met maar liefst 26 gloednieuwe smartphone modellen, waarmee we uit de voeten kunnen. Een paar van deze modellen zullen onderdeel zijn van een heuse “premium” line-up. Althans, volgens 9to5Google is dat exact wat de Energizer Ultimate is. Bestaande uit zes indrukwekkende toestellen, moet deze serie vriend en vijand voorzien van een open mond.

Heel eerlijk gezegd, denken we dat dit wel gaat lukken. Deze Energizer Ultimate line-up is uiterst indrukwekkend te noemen. Zo beschikken sommige toestellen over een pop-up camera en zit er een opvouwbaar model in de serie. Uiteraard twee indrukwekkende features, maar het grote wapen is toch echt de opvolger van de Power Max P16K Pro. Dit toestel werd vorig jaar tijdens MWC geïntroduceerd en beschikte over een 16000mAh batterij. Energizer doet daar een schepje bovenop en komt dit jaar met een 18000mAh model aanzetten. Bizar.

Energizer Max 16K Pro
Max 16K Pro

De Max P16K Pro was vorig jaar beperkt beschikbaar, maar is wel redelijk verkocht. Althans, dat is wat GSMArena weet te melden.

Overige toestellen

Energizer neemt smartphones, zeker op het gebied van specificaties, overduidelijk serieus. Zo zal een model uit de serie de Ultimate U620S Pop worden. Het beschikt over een 6.2-inch FHD+ scherm en draait op de MediaTek Helio P70 chipset. Met 6GB aan RAM en 128GB aan opslagcapaciteit heeft het toestel prima wat te bieden. Op de achterkant is een triple-camerasysteem te vinden met een 16MP en 5MP camera, inclusief een 2MP dieptesensor. Een vingerafdrukscanner zit aan de zijkant van het toestel en de batterij is voorzien van 3200mAh.

Het grootste model van Energizer Ultimate line-up is de 650S. Deze is voorzien van een 6.5-inch display (slechts HD+) en draait op een Helio P22 SoC. 4GB aan RAM en een 3500mAh batterij moeten de motor draaiende houden.

Energizer 2 smartphone

De Energizer Ultimate line-up ziet er op het eerste oog heel divers uit. Of dit ook daadwerkelijk zo is, zullen we tijdens MWC 2019 ontdekken. De beurs vind plaats tussen 25 februari en 28 februari dit jaar.

Reageer op artikel:
‘Energizer onthult grootste smartphone batterij ooit op MWC 2019’
Sluiten