Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26/02/2019

Deze smartphone beschikt over de grootste batterij ter wereld

In de loop der jaren hebben we veel ongewone producten voorbij zien komen op MWC, maar de gloednieuwe Energizer Power Max P18K Pop weet ons wel heel erg te verbazen. Buiten de bijzonder lange naam, is dit dé smartphone met ‘s werelds grootste batterij ooit. 

Deze smartphone heeft de grootste batterij ter wereld

Energizer heeft tijdens het Mobile World Congress, wat op dit moment in volle gang is in Barcelona, een hele bijzondere telefoon getoond. Buiten het feit dat de Power Max P18K Pop een langere naam heeft dan gemiddeld persoon op aarde, is hij ook nog eens ontzettend dik. Nu is dit uiteraard geen positief punt, maar wanneer je naar de batterij van dit beest kijkt veranderd die mening misschien.

De Power Max (zoals we hem even noemen) is voorzien van de grootste batterij ter wereld. En niet zo’n beetje ook. De smartphone is namelijk voorzien van een 18.000mAh batterij, waardoor hij absurt lang mee kan gaan. Om het in perspectief te zetten: deze batterij draagt zo’n 4.5 keer meer accucapaciteit dan de Galaxy S10 Plus of de Galaxy Note 9. Hierdoor wordt het mogelijk om 90 uur lang te bellen of 50 dagen met een accu te doen die in stand-by modes staat. Om hem volledig leeg te krijgen, moet je twee dagen lang spelletjes spelen. De oplaadtijd is met 9 uur overigens wel aanzienlijk groot.

Smartphone batterij ter wereld

Gigantische smartphone

Laten we het overigens niet negeren: dit toestel is absurt dik. De Power Max is nog dikker dan de bijbel en nog zwaarder dan de hamer van Thor. Het is een gigantisch ding en past amper in een normale broekzak. Het toestel weegt een ton en is zonder twijfel te gebruiken als zelfverdedigingswapen. Maar wat wil je van een toestel dat een vier en half keer zo’n grote batterij heeft dan de smartphones met de meest indrukwekkende batterijen van de markt?

Verder beschikt de Power Max over 6GB RAm, 128GB opslagcapaciteit en draait het op een Helio P70 Chip (zelfde performance als een Snapdragon 600 serie). Er zitten vijf camera’s op het toestel (drie achter, twee voor) en het draait op een Android 9 Pie gebaseerde software.

Smartphone batterij ter wereld

De Energizer Power Max is zonder twijfel op vele fronten de belichaming van het woord “Overkill”. Maar indrukwekkend is het wel.

Reageer op artikel:
Deze smartphone beschikt over de grootste batterij ter wereld
Sluiten