Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 jun 2019

Eng: Chinees bedrijf gebruikt Resident Evil-logo

De Resident Evil-gamereeks is één van de bekendste gameseries ter wereld. Het begin in het midden van de jaren negentig op de PlayStation en vandaag de dag worden er nog steeds games uitgebracht. In de serie is het vaak het de Umbrella Company die verantwoordelijk is voor het verspreiden voor het virus die er voor zorgt dat mensen in zombies veranderen. En nu is er een Chinees bedrijf dat gebruik maakt van hetzelfde logo.

Chinees bedrijf is de bad guy uit Resident Evil

Het is niet voor het eerst dat een bedrijf de fout in gaat. Een paar jaar geleden kreeg het Vietnamese bedrijf Medcare Skin Centre de aandacht. Ook zij maakten gebruik van het Umbrella-logo, wat een beetje eng is wanneer je iets aan je huid wil gaan doen. Zij hebben inmiddels hun logo aangepast. Maar het Chinese RLSW gaat nu in dezelfde fout.

resident evil logo

Nu is het wel zo dat het logo groen en wit is, terwijl het logo van Umbrella rood en wit is, maar qua vorm is het identiek. Als het om een bank zou gaan, dan zou je je schouders ophalen. Maar het gaat hier om een bedrijf dat zich bezig houdt in de wereld van de biotechnology. Kortom, een bedrijf dat in theorie een virus kan ontwikkelen dat de hele wereld naar de tering helpt. Mocht dat dus ooit gaan gebeuren, dan weet je nu waar het aan ligt en kunnen we RLSW dus de schuld geven van alle problemen zoals die ook in Resident Evil hebben plaatsgevonden. Of zij uiteindelijk het logo gaan veranderen, dat is nog de vraag. Waarschijnlijk hebben ze het niet door of vinden ze dat het logo anders is omdat ze gebruik maken van een andere kleursoort. Hoe dan ook, opvallend is het wel.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Eng: Chinees bedrijf gebruikt Resident Evil-logo
Sluiten