Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming gisteren 00:59

Houd je van enge games? Dan is Resident Evil Village iets voor jou

De Resident Evil-reeks is een zeer belangrijke in de wereld van games. Het eerste deel zette destijds het survival horror-genre op de kaart. En meer dan twintig jaar na die release kun je aan de slag gaan met Resident Evil Village.

Resident Evil Village, waarbij je de eerste letters van Village kunt zien als VIII, wordt gezien als het achtste hoofddeel in de serie. De game werd al eerder aangekondigd en nu hebben we een gloednieuwe trailer van de game te pakken.

Resident Evil Village is lekker creepy

En uit die trailer blijkt dat Resident Evil Village net als het zevende deel weer lekker creepy. Dat is op zich niet heel erg gek. Dit nieuwe deel wordt namelijk een direct vervolg op het zevende deel. Nou ja, niet direct als in het gaat verder waar het zevende deel is gebleven, maar het speelt zich af in dezelfde wereld met bekende personages. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen is de onderstaande trailer echt de moeite waard.

Resident Evil Village speelt zich dus een paar jaar af na de gebeurtenissen van het zevende deel. De held van die game. Ethan Winters, probeert met zijn vrouw Mia een rustig leven op te bouwen, ver weg van de ellende die ze in de horror game hebben meegemaakt. Maar net op het moment dat ze denken alles op een rijtje te hebben, dient zich nieuwe ellende aan en moet je andermaal alles op alles zetten om te overleven. Daarbij, en dat doet de titel al vermoeden, bevind je je in een mysterieus dorpje, waar niks is wat het lijkt.

Meer oude bekenden

Naast het feit dat Ethan terugkeert, zien we in de game Resident Evil Village ook een grotere rol weggelegd voor Resident Evil-veteraan Chris Redfield. Waar de beste man is, lijkt er altijd ellende te zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Houd je van enge games? Dan is Resident Evil Village iets voor jou
Sluiten