Eerste reacties DC-film Birds of Prey overweldigend positief

Het heeft DC de afgelopen jaren niet altijd meegezeten. Naast dat Suicide Squad voor veel fans tegenviel was ook Justice League niet het succes dat ze gehoopt hadden. Gelukkig wist Aquaman de pijn weer wat te verzachten. De vraag is nu hoe de aankomende Harley Quinn film Birds of Prey het gaat doen.

Er zijn enkele journalisten die Birds of Prey al hebben mogen zien. Gezien ze vooraf een contract hebben moeten tekenen mogen ze echter nog niks inhoudelijks over de film zeggen. Al heeft Warner Bros. ze dit keer wel toestemming gegeven om alvast een korte eerste indruk via Twitter te delen. En die blijkt bij de meeste recensenten overweldigend positief te zijn.

Birds of Prey

In Birds of Prey zien we dat Harley Quinn haar relatie met de Joker beëindigt en haar eigen plan trekt. Al snel komt ze in contact met bendeleider Roman Sionis. Het blijkt al snel dat de twee geen vrienden kunnen worden, waardoor Harley zich aansluit bij een groepje heldinnen die Roman aan willen pakken.

Volgens critici is Birds of Prey een keiharde film boordevol strak geschoten actiescènes. Ondanks dat dit laatste kenmerkend is voor superheldenfilms werd dit keer een vergelijking gemaakt met titels als John Wick en The Raid 2:

Zoals je kunt lezen waren sommige journalisten ietwat kritisch over het plot, maar gezien de rest van de film zo sterk was konden ze ermee leven. De cast werd overigens ook geprezen. Zo vonden ze niet alleen Margot Robbie het erg goed doen, maar waren ze ook te spreken over de andere actrices in die aan Birds of Prey meededen.

Ewan McGregor

Als laatste willen we nog even verwijzen naar de slechterik van de film, gespeeld door Star Wars-acteur Ewan McGregor. Hij was volgens de critici erg overtuigend als bad guy en een hele verbetering ten opzichte van eerder slechteriken als Steppenwolf en Enchantress.

Birds of Prey is vanaf 6 februari in de Nederlandse bioscoop te zien.

Reageer op artikel:
Eerste reacties DC-film Birds of Prey overweldigend positief
Sluiten