Vijf redenen om (niet) in EOS te investeren

EOS is Ć©Ć©n van de cryptocurrency, die ook wel een Ethereum killer wordt genoemd. Waar andere Ethereum killers niet erg effectief bleken, lijkt EOS echter wel een grotere kans van slagen te hebben. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor EOS te gaan.

Succesvolle oprichter

EĆ©n van de positieve punten aan EOS is dat Dan Larimer zich ermee bemoeit. Eerder kwam Larimer al met de succesvolle Bitschares en Steemit projecten en heeft dus al bewezen dat hij daadwerkelijk iets kan presteren en dit succesvol kan maken. Larimer introduceerde onder andere het concept van gedecentraliseerde autonome organisaties. Dit is waar het bij Ethereum allemaal om draait en wat er onder andere voor heeft gezorgd dat Ethereum zo groot is geworden.

Bitshares

Schaalbaar tot in “oneindigheid”

Een ander voordeel aan EOS en Ć©Ć©n van de redenen waarom het de Ethereum killer wordt genoemd, is dat het systeem ontzettend schaalbaar is. De schaalbaarheid van netwerken is iets waar verschillende cryptocurrency problemen mee hebben, waaronder Ethereum en ook Bitcoin. Bij EOS kunnen processen en transacties parallel of horizontaal worden verwerkt. Dat betekent dat transactiesnelheden theoretisch gezien behoorlijk hoog kunnen worden en het netwerk minder problemen zal hebben om te groeien. Volgens sommigen zou het met EOS zelfs mogelijk zijn om miljoenen transacties per seconde te verwerken.

Geen transactiekosten

Waar je bij sommige cryptocurrency, zoals Bitcoin, behoorlijk wat geld kwijt kan zijn aan transactiekosten, hoef je je daar bij EOS geen zorgen over te maken. Bij EOS zijn er gelukkig geen transactiekosten en zoals eerder vermeld kunnen transacties ook nog behoorlijk snel plaatsvinden.

transactie

EOS nog geen bewezen platform

Hoewel EOS op papier erg veel potentie lijkt te hebben, moet het platform zichzelf nog bewijzen. Het platform is nog niet helemaal ontwikkeld en op het moment moeten we het eigenlijk voornamelijk doen met beloftes. Zoals gezegd is het feit dat Dan Larimer zich ermee bemoeit een goed teken, dat er in ieder geval wel een werkend systeem uit zou moeten komen. Aan de andere kant staat Larimer er ook om bekend om wispelturig te zijn en zijn projecten op een gegeven moment in de steek te laten.

EOS cryptocurrency

Geen maximum aan initiƫle investeringen

Op het moment is de cryptocurrency in de Initial Coin Offering (ICO) fase. Dit is een soort cryptocurrency crowdfund fase, waarbijĀ bedrijven een bepaald bedrag proberen op te halen door middel van investeerders. Bij EOS is er echter geen maximum aan het bedrag dat geĆÆnvesteerd kan worden tijdens de ICO fase. Dit zorgt bij sommige mensen voor bezorgdheid. De vraag is wat er gaat gebeuren met het extra geld dat is opgehaald bovenop de benodigde investeringen.

Het zou mogelijk kunnen leiden tot een te hoge waarde van de tokens, wat later voor problemen zou kunnen zorgen. Ook is het de vraag wat er zal gebeuren wanneer de tokens eindelijk gebruikt kunnen worden na de ICO fase. Er is altijd de kans dat veel mensen alleen op de korte termijn wilden investeren en alles snel weer verkopen om meteen de winst binnen te halen. Dit zou uiteraard ook problematisch kunnen zijn voor de prijs van EOS tokens. Omdat EOS nog niet volledig operationeel is, blijft het altijd wat moeilijker om de situatie in te schatten.

Hoewel we het vaak hebben over Ethereum, bestaat de originelere versie van Ethereum ook nog. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet te investeren in Ethereum Classic.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in EOS te investeren
Sluiten