Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 okt 2019

Fortnite Chapter 2-testers aangeklaagd door Epic Games (dit is waarom)

Inmiddels is de gameswereld weer bijgekomen van de schok die het zwarte gat in Fortnite veroorzaakte. Voordat Fortnite Chapter 2 echter werd onthuld, was er al het één en ander gelekt over de nieuwe plannen.

De bron van dat lek zou een Fortnite-betatester zijn geweest genaamd Ronald Sykes. En die heeft nu een flink probleem, want Epic Games, de maker van de game, heeft hem aangeklaagd voor het lekken van die gegevens.

Fortnite-betatester aangeklaagd voor het lekken

Als een betatester van Fortnite kon hij eind september al aan de slag met de nieuwe content. Daarvoor had hij een contract getekend, een zogenaamde NDA, waarin meestal zoiets staat van dat je de informatie die je tot je krijgt niet mag delen. En dat heeft hij wel gedaan. Via verschillende Twitter-accounts die hij had aangemaakt stelde hij dat hij al was losgegaan met de nieuwe content. Eerst nog enigszins onschuldig naar een andere gebruiker, maar vervolgens gooide hij allemaal informatie in de wereld via weer een ander account.

Fortnite Chapter 2
Overzicht (Afbeelding: Epic)

Daarin liet hij onder andere weten dat spelers konden zwemmen in Fortnite Chapter 2. Ook bracht hij een afbeelding naar buiten van de nieuwe map. En nu moet hij daar waarschijnlijk de gevolgen daarvan incasseren. Hij wordt aangeklaagd voor de schade die hij volgens Epic Games heeft veroorzaakt en de contractbreuk die hij daarbij heeft geleden. Zij stellen dat de community op deze manier niet heeft kunnen genieten van de spanning die Epic voor ogen had. Overigens is het wel zo dat voor de release van Fortnite Chapter 2 er ook vanuit andere kanalen werd gelekt. Zo bracht de Italiaanse App Store voor de release al naar buiten dat seizoen 11 Chapter 2 zou gaan heten en gezien kon worden als een nieuwe start.

Wil je meer lezen over de rechtszaak? Dan kun je bij Polygon het volledige overzicht lezen van de aanklacht. Wil je meer lezen over Fortnite zelf? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Fortnite Chapter 2-testers aangeklaagd door Epic Games (dit is waarom)
Sluiten