Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 apr 2020

Epic Games wil dat je je account beveiligt om gratis games te scoren

De Epic Games Store is inmiddels al een behoorlijke tijd beschikbaar en is een behoorlijke concurrent voor Steam. Eén van de fijne elementen van de Epic Games Store is dat je er regelmatig gratis games kunt scoren, door gewoon in te loggen en de game aan je account toe te voegen.

Dat blijft Epic voorlopig doen. Maar de aankomende weken moet je iets extra’s ondernemen om de gratis games binnen te blijven hengelen. De uitgever wil namelijk dat de gebruikers er voor zorgen dat hun account veilig is en blijft.

Gratis games en account veiliger

Om de gratis games vanaf de Epic Games Store te blijven halen, moet je tussen 28 april (gisteren dus) en 21 mei gebruik maken van two-factor authentication (2FA). Op die manier krijg je bij het inloggen een smsje met een code die je dan moet inloggen. Op die manier hoopt de uitgever dat er minder accounts gehackt worden en dat de hackers het overgenomen account niet langer meer kunnen misbruiken. Zeker met de populariteit van Fortnite, die gekoppeld zit aan een Epic Games Store-account, zijn de accounts vaak interessant voor de mensen die het overnemen.

Fortnite Season 2 Chapter 2
Fortnite blijft de grote trekpleister (Afbeelding: Epic Games)

Nu is het hebben van een two-factor authentication geen waterdicht systeem en zijn er nog steeds risico’s. Maar je maakt het wel een stukje lastiger voor kwaadwillenden om jouw account over te nemen. En dat is onder aan de streep een goede zaak. Opvallend genoeg gaat het dus wel om een tijdelijke actie die gekoppeld zit aan gratis games. Er worden regelmatig best wel grappige games gratis weggeven en dan mag je daar als consument wat voor doen. De aankomende periode zijn de games die worden aangeboden best wel interessant. Zo kun je vanaf 30 april bijvoorbeeld aan de slag met Amnesia: The Dark Descent, die zeer de moeite waard is. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Epic Games wil dat je je account beveiligt om gratis games te scoren
Sluiten