Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Epic Games stelt Unreal Engine beschikbaar voor elektrische auto’s

Wie denkt dat de Unreal Engine van Epic Games alleen voor spellen is, heeft het mis. Het zit binnenkort ook in een Hummer.

Epic Games kennen we natuurlijk vooral van de game Fortnite en de Epic Games Store. Wat veel mensen vergeten is dat het bedrijf ook de ontwikkelaar is van de Unreal Engine. Deze wordt gebruikt in zowel games op PC en consoles als op mobiele telefoons. Nu komt het systeem ook naar de Hummer. En nee, niet om spelletjes te spelen.

De Unreal Engine van Epic Games

Het is geen eens zo’n gek idee. Tegenwoordig zitten auto’s vol met software. Als je naar een dashboard van een Tesla kijkt, zie je al dat er veel geregeld wordt door de computer in de auto. Denk maar eens alleen al aan het touchscreen met daarop alle informatie en interfaces. Om die software te bouwen kan de Unreal Engine van Epic Games prima gebruikt worden.

“Als je op de bestuurdersplaats in een moderne auto zit, is dat compleet anders dan een auto van jaren geleden. Knoppen en schermen domineren het dashboard, stuur en in het informatiepaneel. Elektrificatie is een van de wortels van deze voordelen. Met digitale hardware zoals camera’s, sensoren en displays in combinatie met de Unreal engine kan er een framework gevormd worden voor nieuwe ervaringen,” laat Epic Games weten (via The Verge). Het bedrijf ziet dan ook overlappingen met de gamewereld.

Nog sneller

Het grote voordeel van het gebruiken van de Unreal Engine is volgens Epic Games dat informatie nog sneller kunnen worden weergegeven. Daarnaast hoeft niet alle software meteen worden geladen, dat zorgt voor een snellere opstarttijd van de systemen. Doordat het ook ontworpen is voor games zijn de graphics vrij sterk. De software in de auto heeft dan ook geen moeite om alles in hoge resolutie weer te geven.

Voor het gebruik van de Unreal Engine werkt Epic Games samen met General Motors. We gaan het dan ook zien in de Hummer EV van het bedrijf. Wil je zien hoe de engine precies werkt? Kijke dan de video hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Epic Games stelt Unreal Engine beschikbaar voor elektrische auto’s
Sluiten