Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2019

Achter de schermen met Netflix bij science-fiction film The Wandering Earth

China wist afgelopen maand vriend en vijand te verrassen met The Wandering Earth, een ambitieuze science-fiction film van Hollywood-proporties. Een film die ook nog eens naar Netflix komt!

The Wandering Earth

Dat maakt The Wandering Earth in één klap een stuk interessanter. Ondanks maakten we al kennis met een volledige trailer, die de toon meteen goed neerzette.

The Wandering Earth Netflix China The Wandering Earth Netflix China The Wandering Earth Netflix China

Vooral de vormgeving wist ons te bekoren. Van de ruimteschepen tot vooral de ruimtepakken die de astronauten in de film aanhebben.

Een nieuwe behind-the-scenes video zoomt daar verder op in, van Weta Workshop. Weta Workshop is een Nieuw-Zeelands bedrijf gespecialiseerd in visuele effecten voor films en televisieseries.

Zij hebben de Tech Suits uit The Wandering Earth ontworpen, een van de hoogtepunten van de epische film. In een nieuwe behind-the-scenes video krijg je te zien hoe ze de technische exoskeletten tot leven hebben gewekt. Inclusief helmen en rugzakken.

De designs spreken meteen tot de verbeelding, maar we hadden geen idee dat er zoveel bij het realiseren komt kijken. Je loopt als designer dan immers tegen praktische beperkingen op die je op papier simpelweg niet hebt.

Netflix

The Wandering Earth is een adaptatie van de gelijknamige novelle uit 2000, geschreven door Liu Cixin. De zon gaat dood, waarmee de aarde ook niet meer te redden is. De mensheid besluit om met duizenden raketten de gehele aarde te verplaatsen, het zonnestelsel uit. Een reis van maar liefst 2500 jaar.

Een absurd concept, dat de Chinezen op een spectaculaire wijze naar het witte doek hebben gebracht. Het is helaas nog niet bekend wanneer de film naar Netflix komt, maar wij raden je zeker aan The Wandering Earth gewoon in de bios te checken. Al is dat vooral in Nederland nou niet bepaald makkelijk.

Reageer op artikel:
Achter de schermen met Netflix bij science-fiction film The Wandering Earth
Sluiten