Ilona Braam
Ilona Braam Apps 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

De wereld is weer een nieuwe streamingdienst rijker: Epix Now

Waar we op het moment vaak niet kunnen kiezen welke serie of film we op Netflix willen gaan bingen, lijkt het erop dat we binnenkort ook niet meer zullen kunnen kiezen tussen de vele beschikbare streamingdiensten. Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten en onlangs is er weer een nieuwe streamingdienst de wereld in geholpen. We hebben het over Epix Now van MGM.

Streamingdienst met berg aan originals

Epix is een amerikaans televisienetwerk en werd in 2017 overgenomen door MGM voor maar liefst een miljard dollar. MGM beloofde vorig jaar met meer originele series te komen en tegen de lente van 2019 zo’n 50 tot 60 uur aan originele content te hebben. Het bedrijf lijkt daad bij woord te hebben gevoegd en onlangs werd de streamingdienst Epix Now gelanceerd met behoorlijk wat nieuwe originele series. Zo hebben ze Pennyworth, waarin je het originele verhaal te zien krijgt van Batman’s butler. Daarnaast is ook Godfather of Harlem met Forest Whitaker van de partij samen met Sir Ben Kingsley in Perpetual Grace, LTD. Verder vind je in het assortiment onder andere ook documentaires en klassieke films, waaronder Star Trek, Mission Impossible en James Bond.

Epix Now streamingdienst

(Nog) niet in Nederland

De streamingdienst is op het moment beschikbaar voor Apple TV, Android en iOS toestellen, maar helaas lijkt Epix Now voorlopig nog alleen voor Amerikaanse gebruikers te zijn. Als hem in de App Store of Play Store zoekt, zul je merken dat je allerlei andere dingen krijgt. Voor ons is het dus voorlopig nog even wachten. Maar aangezien de streamingdienst-markt zo competitief is, is het bijna ondenkbaar dat de dienst in de toekomst niet in meerdere landen beschikbaar zal zijn. En we weten dat MGM mooie content maakt, dus Epix Now belooft een stevige concurrent te worden van Netflix. Daarbij kost de dienst ook maar 6 dollar per maand.

In de tussentijd is ook Disney druk bezig met zijn streamingdienst en werken ze hard aan het creëren van concurrerende content. Zo wordt de film Captain Marvel de allereerste Disney Plus exclusive en zul je de film dus niet bij andere streamingdiensten vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De wereld is weer een nieuwe streamingdienst rijker: Epix Now
Sluiten