Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 26 sep 2017

Voor elke huiskamer: deze beamer kan dicht op de muur een flink scherm projecteren

Beamers hoeven tegenwoordig helemaal geen onhandelbare apparaten meer te zijn, welke je ergens hoog achterin de kamer moet installeren om schaduwen te voorkomen. Een short-throw beamer hoef je namelijk maar een paar centimeter van het scherm te plaatsen om te genieten van je thuisbioscoop. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe projector komt Epson in het najaar met een mooie laser optie: de Home cinema LS100.

Gewoon films projecteren bij daglicht

De projector komt met zo’n 4.000 lumen aan licht en geeft je beelden met een contrastratio van maximaal 25.000.000:1. Volgens Epson heb je dan ook niet meer het probleem dat je kamer donker genoeg moet zijn, maar kun je gewoon met het licht aan en de gordijnen open van je films genieten. Daarbij gaat het om een laser beamer, welke als voordeel heeft tegenover beamers met een lamp dat de kleuren en helderheid beter geprojecteerd kunnen worden.

Epson Home Cinema LS100 beamer

Geen gedoe met ruimte

Zoals gezegd is het een short-throw projector, dus hoef je hem ook niet ergens achterin te installeren. Plaats hem gewoon dicht bij de muur of het scherm waarop je wilt projecteren en je krijgt beelden van ruim drie meter groot. Daarnaast zou het apparaat volgens Epson goed zijn voor tien jaar aan kijkplezier of zo’n 20.000 uren. Je hoeft ook niet een eeuwigheid te wachten totdat hij aan of uit is. Hij zou namelijk binnen vijf seconden helemaal afgekoeld of opgewarmd zijn.

Epson Home Cinema LS100 beamer

Beamer komt niet met 4k resolutie

Het enige kritiekpuntje dat we hebben is dat de beamer je geen 4k resolutie geeft. Hoewel dit zo’n beetje de standaard begint te worden kiest Epson er nog voor om met een nieuw product te komen met een 1080p resolutie. Aan de andere kant zorgt dit er wel weer voor dat het apparaat niet extreem duur is. Hij zal voor omgerekend 2.533 euro te koop zijn. We hoeven alleen nog tot het najaar te wachten.

Een andere short-throw projector is de LG ProBeam UST. Deze is goed voor 1500 lumen en een contrast ratio van 150.000:1. Dit zijn wat mindere specificaties dan de Epson beamer, maar met een prijskaartje van rond de 1500 euro is hij ook wat goedkoper.

Via: Epson

Reageer op artikel:
Voor elke huiskamer: deze beamer kan dicht op de muur een flink scherm projecteren
Sluiten