Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 28 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Er was eens, in een land hier ver vandaan, een sprookjeskasteel uit een 3D-betonprinter!

De Amerikaanse architect Andrey Rudenko is van plan om binnenkort een huis van twee verdiepingen te 3D-printen. Dat is erg lastig, dus voor hij aan die klus begon, testte hij zijn zelfgebouwde betonprinter door een kasteel te maken!

 
Waarom een kasteel? Daar is Rudenko niet helemaal duidelijk over, maar we vermoeden dat hij met dit ontwerp veel verschillende technieken wilde testen. Je ziet rechte en ronde muren, kantelen, ronde torentjes, gotische spitsbogen: een kasteel is de uitgelezen kans om te zien waar je printer toe in staat is.

 
De muren van het kasteel zijn gemaakt van lagen beton van twee centimeter dik en een centimeter hoog. Metalen strips zorgen voor extra stevigheid, eventueel kunnen de holle muren later nog gevuld worden met zand of beton.

Een dak staat er nog niet op, het lijkt er op dat Rudenko daar hout voor wil gebruiken, wat ook goed bij de stijl past. Het printen van dit gebouw duurde ongeveer een maand, maar de architect is al twee jaar bezig om zijn betonprinter te verfijnen.

 
De volgende twee projecten staan ook al in de planning: eerst komt er een huis met twee verdiepingen. Daarna begint het echte werk: Rudenko wil een serieus, energiezuinig huis ontwerpen en verkopen. Je kiest een plek uit en Rudenko en zijn printer zetten het voor je neer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Er was eens, in een land hier ver vandaan, een sprookjeskasteel uit een 3D-betonprinter!
Sluiten