Tech 6 dec 2018 Noah Korevaar

Er is iets goed mis met Apple’s inktvis-emoji

Er komt een hoop kijken bij het ontwerpen van accurate emoji. Na 10 jaar aan updates hebben we beschikking over honderden exemplaren. Vooral als het om dieren en insecten gaat, gaan Apple en Google nog vaak de mist in. Dit keer is de inktvis het slachtoffer.

Apple’s inktvis-emoji

Apple introduceerde in 2016 een inktvis-emoji. De wetenschappelijk community leverde gisteren kritiek middels verschillende tweets. Het Monterey Bay Aquarium wees erop dat Apple‘s representatie van een inktvis ondersteboven is.

De sifon moet achter de kop van het beest verschijnen, niet op zijn gezicht. Even technisch: de sifon van een inktvis is een “spierstructuur op het ventrale oppervlak van de mantel.” Dan weet je dat even! De structuur heeft twee primaire functies: de inktvis helpen ademen en afvalstoffen uitscheiden.

Inktvis emoji Apple

De inktvis kan ook de sifon gebruiken om achterstevoren door het water te schieten. Dat is allemaal iets minder prettig als de sifon direct boven het gezicht van het arme dier zit. Dit is niet de eerste keer dat Apple de mist in gaat als het om dieren-emoji gaat.

Inktvis emoji Apple

Zo heeft de octopus-emoji nog steeds maar vier armen, terwijl een eerdere versie van de kreeft maar zes poten had, in plaats van acht. Apple heeft helaas nog niet op deze grove misstanden gereageerd.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Er is iets goed mis met Apple’s inktvis-emoji
Sluiten