Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Er komt een Attack on Titan film… van makers Harry Potter en It

Japanse media maakt steeds vaker de overstap naar het Westen. Vorig jaar maakten we kennis met de prachtige doch zielloze verfilming van Ghost in the Shell, en Legendary werkt aan een verfilming van My Hero Academia, de formidabele anime-serie.

It-regisseur gaat Attack on Titan verfilmen

Een nieuwe lucratieve bron voor Hollywood? Wellicht wel, want Japanse animatieseries zijn populairder dan ooit. Series als Attack on Titan en My Hero Academia worden ook in Europa verorberd, vaak op een illegale wijze. (Hier lees je hoe)

De transformatie naar live-action films is echter allesbehalve makkelijk. Ook de Japanners zelf gaan daar geregeld mee de mist in, neem bijvoorbeeld de Fullmetal Alchemist film die onlangs naar Netflix kwam. Brrr…

Attack on Titan film

Maar goed, laten we het niet opgeven. De volgende blockbuster-adaptatie staat namelijk voor de deur. Andy Muschietti, de regisseur van het geprezen It, gaat voor Warner Bros. een live-action adaptatie van Attack on Titan regisseur.

Ook het producententeam bestaat uit grote namen: Harry Potter’s David Heyman, Heroes’ Masi Oka en It’s Barbara Muschietti. Het is nog niet bekend wie de verfilming gaat schrijven. De film wordt naar verluidt vooral gebaseerd op de manga, de strip-versie van het verhaal van┬áHajime Isayama.

Attack in Titan speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid zich afschermt tegen de buitenwereld met behulp van hoge muren. Ze worden namelijk van alle kanten belaagd door grote monsters genaamd Titans. De show begon als een manga maar groeide vooral als anime uit tot een monsterhit.

In Japan werd de serie al verfilmd, door de regissweur Shinji Higuchi. Zijn twee films pakten echter niet zo goed uit, dus laten we hopen dat Muschietti het wel eer aan weet te doen. Voorlopig zul je nog even geduld moeten hebben, want de geprezen regisseur werkt op dit moment aan It: Chapter Two.

Die film komt in september volgend jaar uit. Volgens Variety is Attack on Titan zijn volgende project, al werkt hij ook aan een adaptatie van Robotech. Je merkt het al: dit gaat nog even duren. Het is in ieder geval een fascinerende match, gezien Muschietti bijna alleen ervaring heeft met kleine horror-films. Hij heeft er absoluut het talent voor, maar grote monsters in gigantische steden is toch echt hele andere koek…

Reageer op artikel:
Er komt een Attack on Titan film… van makers Harry Potter en It
Sluiten