Jelle van Es
Jelle van Es Tech 9 apr 2019

Er komt een derde serie rondom The Walking Dead

The Walking Dead is en blijft één van de grootste series van dit moment. Ondanks dat er minder mensen naar kijken dan voorheen, behoort de reeks nog altijd tot de grootsten. De reeks is gebaseerd op een populaire comic van Robert Kirkman en kent naast een serie ook verschillende games. Bovendien kent de reeks momenteel al een spin-off met Fear The Walking Dead. En dat is niet genoeg. Er wordt namelijk gewerkt aan een derde reeks, waarbij er nog meer zombies zijn om rekening mee te houden.

Derde reeks The Walking Dead

In de derde reeks gaat het om twee jonge vrouwen die opgroeien met de ondoden om zich heen. De reeks zal deze zomer worden opgenomen in de Amerikaanse staat Virginia en het is dan de bedoeling dat de nieuwe serie in 2020 op televisie gaat verschijnen. Het eerste seizoen krijgt daarbij 10 afleveringen. Volgens Sarah Barnett van AMC stelt dat er bewust is gekozen voor twee jonge vrouwen, omdat die in eerste instantie ook populair waren in de originele Walking Dead.

The Walking Dead

De derde show wordt geschreven door Scott Gimple en Matt Nagrete. Beiden gaan al lange tijd mee in de wereld van The Walking Dead en zouden er klaar voor zijn om het hoofdstokje over te nemen. Zij stellen dat deze derde reeks een mooie ode is aan het feit dat de reeks inmiddels tien jaar lang op tv is te zien en zodoende onderdeel is van de zogenaamde Decade of the Dead.

Hoewel we nog weinig weten over het plot van de derde reeks, zouden de twee jonge vrouwen tijdens het opgroeien moeilijke keuzes moeten maken. De ene keer kun je je daarbij als held opstellen, terwijl je de andere keer voor jezelf moet kiezen en soms grof geweld moet gebruiken om te overleven.

Wil je meer lezen over The Walking Dead? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komt een derde serie rondom The Walking Dead
Sluiten