Pokémon x Tamagotchi: ultieme combinatie komt eraan

Wie in de jaren negentig is opgegroeid, is waarschijnlijk wel bekend met het idee van de Tamagotchi. Het is in zijn basis een kleine zakcomputertje met daarop een enkele game die bestaat uit het voeren en opvoeden van een virtueel beestje. Het was destijds een ware hype en iedereen op het schoolplein had er wel één. En er werd ook keihard gejankt als zo’n virtueel beestje dood was gegaan omdat de eigenaar hem of haar niet goed verzorgde. In Japan zijn er nog altijd verschillende soorten Tamagotchi te krijgen en binnenkort komt er een speciale nieuwe Pokémon-variant.

De Pokémon Tamagotchi

Het is overigens niet voor het eerst dat er een samenwerking is tussen Pokémon en Tamagotchi. Begin 2000 kwam er al een reeks op de markt met de drie originele starters-Pokémon en Pikachu. De nieuwste Pokémon Tamagotchi lijkt te draaien om Eevee en dat lijkt er weer op dat ze samen met Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee-release op de markt gaan worden gebracht.

Pokémon Tamagotchi

Op dit moment zijn ze gelekt en naar buiten gebracht via Serebii. Het lijkt een Tamagotchi te zijn op de Nano-lijn en het is zaak dat jij Eevee opvoedt en gezond houdt. Daarbij heb je ook de optie om hem of haar te voorzien van kleding zoals een Team Rocket-outfit. Verder kun je verschillende soorten Eevee krijgen, waaronder een Ditto Eevee, die te herkennen is aan zijn ietwat opvallende ogen. Ook zou het mogelijk moeten zijn om hem of haar te laten evolueren.

Pokémon Tamagotchi

Omdat de bovestaande afbeeldingen niet meer is dan een gelekt plaatje, weten we verder niet wanneer de Tamagotchi precies komt, hoeveel hij gaat kosten en natuurlijk of hij ook buiten Japan wordt uitgebracht. Wat dat betreft lijkt het handiger om een weekje te wachten en Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee in huis te halen voor de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Pokémon x Tamagotchi: ultieme combinatie komt eraan
Sluiten