Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 sep 2017

De hele dag zitten is ongezond. Met dit werkstation kun je er ook bij gaan liggen.

Met de komst van computers kwam er veel goeds, maar ook verschillende nieuwe kwalen zoals een muisarm. Hierop ontstond er een opleving van allerlei ergonomische stoelen, muismatjes en andere attributen. Deze moesten ons maar in de juiste houding dwingen. Altwork neemt dit gegeven naar hele nieuwe hoogtes. Het bedrijf heeft een werkstation ontwikkeld dat niet alleen goed voor je houding is, maar dusdanig comfortabel is gemaakt dat het lijkt alsof je weer in bed ligt.

De hele dag rechtop zitten is slecht voor de gezondheid

Altwork geeft aan dat de hele dag zitten helemaal niet goed voor je is. Onderzoek van de Cornell University zou adviseren om na 20 tot 30 minuten zitten, even op te staan en wat te bewegen. Andere onderzoeken geven weer aan dat het goed voor de algehele gezondheid is om naar achteren te leunen tijdens het zitten. Altwork heeft deze gegevens samengevoegd en een werkplek ontworpen waarmee je naast gewoon zittend werken, je ook naar achteren kunt liggen en lekker kunt bewegen. En het mooie aan dit werkstation is dat niet alleen je stoel naar achteren gaan, maar het hele bureau met je meebeweegt.

Altwork Station werkstation

Zitten, liggen en staan met je bureau en computer

De ingenieurs en ontwerpers van de Altwork Station geloven dat je ook beter kunt werken als je computer met je mee beweegt gedurende de dag. Met het werkstation kun je vier verschillende houdingen aannemen, terwijl je gewoon door kunt werken. Je kunt namelijk gewoon zitten, staan, naar achteren leunen en zelfs helemaal liggen. Het bureau en je computer met extra beeldscherm gaan ondertussen op een dusdanige manier met je mee, dat je nog steeds ergonomisch perfect kunt werken.

Altwork station werkplek

Design je eigen werkstation

Meestal wordt bij praktische apparaten niet echt gedacht aan design, maar Altwork geeft de gebruiker ruime mogelijkheden om het werkstation te customizen. Zo kun je verschillende stoffen kiezen, het frame aanpassen en het materiaal van het bureau bepalen. Altwork is al vanaf 2015 bezig met het ontwikkelen van deze multifunctionele werkplek en is nu eindelijk klaar om kantoren meer comfortabel te maken.

Altwork Station

Prijzige bureau en stoel combo

Hiervoor moet je helaas wel behoorlijk wat voor neertellen  Het werkstation kost 7.153 euro en voor een extra houder voor je laptop betaal je bijna 250 euro. Mocht je er toch voor willen gaan, dan kun je je nieuwe werkplek op de Altwork website bestellen. In 2018 zijn ze van plan de werkstations te gaan verschepen.

Natuurlijk heb je niet perse zo’n geavanceerde setup nodig om goed te kunnen werken. Je kunt ook gewoon zelf om de 2o minuten even opstaan om bijvoorbeeld een kopje koffie te halen of een glas  water. Dan kun je voor deze briljante bureaustoelen gaan, welke zijn gemaakt van iconische Vespa’s.

Reageer op artikel:
De hele dag zitten is ongezond. Met dit werkstation kun je er ook bij gaan liggen.
Sluiten