Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 aug 2016

De ó zo populaire Escape Room nu ook als bordspel

Het is super populair om jezelf vrijwillig in een Escape Room, zoals The Vault, te laten opsluiten. Hoe vet is het dan ook dat de populaire Escape Room nu ook in de huiskamer te kraken is?!

Escape Room The Game

Escape Room The Game is een bordspel van Identity Games. De bedoeling is om in de huiskamer codes te kraken en binnen zestig minuten te ontsnappen uit de escape room. Identity Games heeft vier verschillende escape roomes ontwikkeld die je moet oplossen: Prison Break, Virus, Nuclear Countdown en Temple of the Aztec.

Chrone Decorder

Ieder type escape room bestaat uit drie delen die jij en je team zullen doorlopen. Voor het bordspel moet je diverse enveloppen openen om puzzels op te lossen. In de enveloppen zitten bijvoorbeeld attributen die je moet inzetten om een code te vinden. De Chrone Decoder zet je uiteindelijk in om de codes te kraken.

Teamplay

Ook bij de escape room voor in de huiskamer geldt: werk samen! Voor iedereen in het team is een rol weggelegd en werk dus goed samen. Geen haantjesgedrag, maar weloverwogen teamplay.

In principe geldt voor een escape room dat je ‘m maar één keer kunt spelen, omdat de puzzels niet veranderen. Wij zijn nog wel benieuwd hoe het bordspel ervoor zorgt dat je het vaker kunt spelen. In het najaar van 2016 komen er in ieder geval weer nieuwe uitbreidingssets erbij waardoor je weer nieuwe escape rooms kunt kraken. Vanaf 1 september is Escape Room The Game voor circa veertig euro te koop.

Ook als app op je smartphone

Nog op zoek naar een nieuwe game-app? Met deze app heb je een escape room op je smartphone. Laat je hersenen maar kraken!

Reageer op artikel:
De ó zo populaire Escape Room nu ook als bordspel
Sluiten