Rutger Houweling
Rutger Houweling 3 aug 2016

Nederland’s eerste ‘break-in experience’ The Vault nu ook als mobiele game

Iedereen heeft wel de fascinatie om ergens in te breken om er vervolgens met een mooie buit vandoor te gaan. Daarom vinden wij de eerste ‘break-in experience’ van Nederland The Vault zo te gek. Het openbreken van oude kluisdeuren is echter geen gemakkelijke opgave. Om je voor deze ervaring zo goed mogelijk voor te bereiden is er dan ook een mobiele game gemaakt. Nice!

Oude kluisdeuren openbreken gaat niet van een leien dakje

Nog niet met The Vault bekend? Je leest hier waarom dit dé experience is die je met een groep moet checken. Met een groep van vier tot zes spelers moet jij namelijk inbreken in de zwaarbeveiligde kluizen van de Beurs van Berlage. Een pittige opgave, want oude kluisdeuren zijn niet gemakkelijk te openen. Sterker nog, wij hadden geen flauw idee hoe dit moest. Wij waren echter niet de enige. Uit de testperiode van The Vault bleek dat veel spelers niet weten hoe die sloten werken. Daarom is er een mobiele game van The Vault gemaakt. Zodat iedereen zich op en top kan voorbereiden en kennis maakt met de duistere catacomben van de Beurs van Berlage.

‘s Werelds eerste mobiele game die als prequel voor een live game dient

Yes, dat lees je goed! De mobiele game van The Vault is een live-inspired digital game die als prequel voor de live uitvoering van The Vault dient. Prequel, moeilijk woord. Wat hier in ieder geval mee wordt bedoelt is dat je éérst de mobiele game kunt spelen voordat je de Beurs van Berlage binnenstapt. Note: het is niet verplicht, maar wel handig.

Niets is leuker dan een avond (digitaal) inbreken

Sherlocked, de organisatie achter The Vault, gaf ons de kans om als eersten met de mobiele game kennis te maken. Vriendelijke heren zijn het ook! Voordat je The Vault downloadt moet je zeker weten dat je in de avond niets hebt gepland. Je wordt namelijk direct de game ingezogen, omdat je alle puzzels wilt oplossen. De één is wat lastiger dan de ander, maar dat je wordt uitgedaagd is een feit.

De mobiele versie van The Vault zit goed in elkaar. Een logische user expierence zorgt ervoor dat je de omgeving goed kunt analyseren en handelingen kunt verrichten. Denk aan boeken verschuiven, een grammofoon aandraaien en uiteraard oude kluizen openbreken. Onze hersenen werden tijdens de game goed gekraakt, want soms liepen we even vast. Dan is het de kunst om de tijd te nemen, goed om je heen te kijken en te rekenen. Tijdens de ‘real-live’ uitvoering kun je op je teamgenoten leunen, maar de mobiele uitvoering is meer op het individu gericht. Hier zouden de ontwikkelaars nog iets op kunnen verzinnen. Teambuilding is namelijk erg belangrijk tijdens een escape room! The Vault zou overigens ook een goede vr-game kunnen zijn.

Het is de eerste app uit de keuken van Sherlocked. Het komende jaar komen er dan ook nog meer digitale projecten aan. Denk aan een prequel voor hun toekomstige ‘escape-room-on-steroids’ in New York en een AR hybride escape room in Amsterdam. Zeg maar alvast dag tegen Pokémon Go.

Kortingscode voor alle master krakers

Voor alle nieuwsgierige krakers is de mobiele game voor The Vault hier voor iOS te downloaden. Oh ja, en je kunt hier The Vault Android-tester worden. Heb je de game uitgespeeld dan word je met een kortingscode beloond. Hiermee krijg je tien euro korting om de échte The Vault te boeken. Durf jij het aan? Meer info vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nederland’s eerste ‘break-in experience’ The Vault nu ook als mobiele game
Sluiten