Wat krijgen we nou?! Essential onthult bizarre Project Gem smartphone

Andy Rubin, een van de oprichters van Android en maker van de Essential Phone, heeft op Twitter foto’s gedeeld van een nieuwe smartphone. Het toestel draagt op dit moment de naam Project Gem en is voorzien van een opvallend ontwerp. Een opvallend, lang, vreemd en bizar ontwerp.

Terwijl we op dit moment nog geen details hebben over Project Gem, spreken foto’s meer dan duizend woorden. Het toestel ziet er uit als iets dat we nog nooit gezien hebben en hoe langer we naar de foto’s kijken, hoe meer we dat begrijpen. Project Gem is ontzettend lang, smal en een nachtmerrie voor de gemiddelde vrouwenbroekzak.

Essential Project Gem: de uitgerekte smartwatch?

De foto’s op Twitter tonen een uiterst lange smartphone met een UI die daar precies op aangepast is. Het toestel is voorzien van een opvallend (rond) camerasysteem en het lijkt erop dat er twee grote knoppen aan de zijkant zitten. Ook zien we een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Hierdoor krijgen we niet persé het gevoel dat we met een aparte smartphone te maken hebben, maar met een uitgerekte smartwatch. Het apparaat lijkt, op deze foto’s, ook heel er klein te zijn. Niet persé in de lengte, maar wel in de breedte.

Opvallend is dat Project Gem door Essential is afgewerkt met vrij apart materiaal. Wanneer je het toestel vanuit een andere hoek bekijkt, zal deze daadwerkelijk van kleur veranderen. Kortom: de Gem is iets dat we nog nooit eerder gezien hebben en we weten eerlijk gezegd nog niet helemaal wat we er van moeten vinden. Het oogt heel erg vreemd allemaal.

In 2018 werd overigens al wel gesproken, door Bloomberg, over een smartphone van Essential die zou draaien op spraakherkenning. Het bleef lang stil vanuit Essential, maar eind vorig jaar werd er dan toch gedeeld dat het bedrijf bezig was met een tweede smartphone. Inmiddels heeft het bedrijf zelf ook de komst van Project Gem bevestigd op Twitter.

Oude iPhone grap werkelijkheid?

Rond de tijd van de iPhone 5 (S) werden er veel grappen gemaakt over Apple. Het bedrijf maakte hun smartphones steeds langer en dat zorgde ervoor dat er heel veel mensen creatief aan de haal gingen met een toekomstige smartphone. Het ging destijds om een uiterst uitgerekte iPhone die veel als meme gebruikt werd op het internet. Met de onthulling van Project Gem wordt de meme weer uit de kast gehaald door mensen op Twitter. En laten we eerlijk zijn: het is best wel van toepassing!

Wanneer de smartphone op de markt verschijnt, en wat het daadwerkelijk kan, is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft een lezer van XDA-Developers een patent-aanvraag gevonden van de Essential GEM. Kans dat het toestel deze naam daadwerkelijk krijgt is dus wel aanwezig.

Reageer op artikel:
Wat krijgen we nou?! Essential onthult bizarre Project Gem smartphone
Sluiten