Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 24 feb 2018

Deze klok is een constant veranderend beeldhouwwerk

Het lijkt er soms op alsof we ons hele leven maar naar een klok aan het staren zijn. Eerst op school om te kijken of de les nu eindelijk voorbij is en later op het werk. De makers van de ETCH Clock moeten hebben gedacht dat als je toch een groot deel van je leven naar een klok staart, hij evengoed interessant kan zijn. En dat is deze klok zeker, Het is een bioligerend object waar je in verloren kunt raken, ook al was je wel iets leuks aan het doen.

Tijd gebeiteld in steen

Ten eerste is de ETCH Clock een mooie klok om te zien. Het alsof hij van steen is gemaakt en de cijfers om de tijd aan te geven uit het oppervlakte  gebeiteld zijn. Als je even blijft kijken zie je vervolgens iets dat er verbazingwekkend magisch uitziet. Voor je ogen verdwijnen de gebeitelde cijfers en komen er nieuwe voor in de plaats.

Etch Clock

Geen steen maar elastisch membraan

Dit is mogelijk omdat de klok helemaal niet van steen is gemaakt, maar van een gekleurd elastisch membraan. Om het gebeitelde effect te creëren wordt het membraan telkens naar binnen getrokken in de vorm van de juiste cijfers. Doordat het materiaal zo flexibel is, kan het daarna gewoon weer terugspringen om een vlak oppervlakte te vormen. Het frame van het apparaat is verder gemaakt van aluminium en aan de achterkant vindt je een systeem om hem aan de muur op te hangen of aan je bureau vast te maken.

Etch Clock klok

Klok met app

Natuurlijk is er ook een app die je met de klok kunt gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de tijd synchroniseren met de tijdzone waar je bent. Ook kun je de app gebruiken om uit twee display modussen te kiezen. Als eerste is er Sync & Go. In deze modus verandert het gebeitel elke 30 seconden. In de Sync & Sensor modus verandert de tijd alleen om de dertig seconden als er omgevingsgeluiden zijn en er dus waarschijnlijk iemand aanwezig is. Deze modus is mogelijk om energie te besparen.

Etch Clock

Pittig prijskaartje

Je kunt de betoverende klok bestellen via etchclok.com, maar je moet wel bereid zijn om er best wat voor neer te tellen. Hij staat op de site te koop voor 1520 euro, maar dat is inclusief 8 procent Zwitserse BTW. De 8 procent wordt weer naar je overgemaakt, maar dan komt er bovenop het resterende bedrag nog onze Nederlandse BTW, wat helaas toch hoger is dan die 8 procent.

Meer mensen proberen het verloop van tijd interessanter te maken door te komen met aparte apparaten. Ook horlogemakers doen hun best om elke keer weer met iets spannends te komen. Zo verandert dit horloge hoe je naar de tijd kijkt.

Etch Clock

Reageer op artikel:
Deze klok is een constant veranderend beeldhouwwerk
Sluiten