Eten bestellen: zo doe je dat veilig en netjes

Mark Rutte heeft het in meerdere toespraken laten weten: blijf thuis en vermijd fysiek contact. Maar ja, hoe kom je dan aan eten? Mochten potten pastasauzen wederom zijn geplunderd, dan kan het verleidelijk zijn om eten te bestellen. Hoe je dat veilig en netjes doet, lees je hier.

Zorg er allereerst voor dat je zo min mogelijk in contact komt met de bezorger. Uiteindelijk loopt hij het meeste risico. Op een dag komt hij met zoveel mensen in contact, dat het niet alleen voor jou, maar ook voor hem het beste is om contact te vermijden. Daarom kan je vragen om het eten op de stoep te laten staan. Thuisbezorgd heeft hier al beleid van gemaakt.

Handen wassen voor en na het eten

En dan heb je eindelijk het eten in huis. Zelfs dan bestaan er risico’s. Wil je die uit de wegruimen, zorg er dan in ieder geval voor dat je het tasje gelijk weggooit en daarna je handen wast. Het coronavirus is niet bestand tegen zeepdeeltjes, waardoor het wassen van je handen de norm moet zijn als je naar buiten bent geweest. Als je helemaal zeker wil zijn van je zaak, verwijder dan alle verpakking (en dus ook de bakjes) en was daarna je handen. Ben je uitgegeten, dan kan het geen kwaad de plek waar je hebt gegeten te desinfecteren.

Als je je het kan veroorloven, dan kan het daarnaast geen kwaad de bezorgers iets meer fooi te geven. Zij lopen namelijk in deze tijden relatief veel gevaar. De norm in Nederland is tussen de 5 en 10 procent, maar dat mag juist nu iets meer zijn dan normaal. En betaal, inclusief fooi, zoveel mogelijk elektronisch. Voor de uitwisseling van contant geld heb je namelijk fysiek contact nodig.

Thuisbezorgd recensie
Een bezorger van Thuisbezorgd onderweg (Afbeelding: ANP / Koen van Weel)

De lokale ondernemer

Met name lokale restaurants zullen het hardst geraakt worden door de genomen maatregelen. Daarom kunnen zij nu het beste jou als klant gebruiken. Ruil daarom als het kan jouw favoriete keten voor nu even in voor lokaal Grieks of Chinees eten. Veel restaurants hebben dat nu als enige inkomstenbron.

Vooralsnog lijkt vooral wc-papier en niet eten het meest schaars te zijn in supermarkten. Echt schaars zijn producten niet, daar de bevoorrading overal op orde is. Daarom is gehamster ook niet nodig. Let daar dus op als je overweegt ‘voor de zekerheid’ net iets meer in huis te halen.

Reageer op artikel:
Eten bestellen: zo doe je dat veilig en netjes
Sluiten