Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 21 jun 2018

Drie redenen waarom Ethereum kan winnen van Bitcoin

Op het moment is Bitcoin nog steeds de grootste en meest bekende cryptocurrency, maar steeds meer ogen richten zich op Ethereum als de opper cryptocoin.  Ook Brian Kelly, oprichter en CEO van de crypto-investeringsfirma BKCM LLC, is van mening dat de cryptocoin een grotere kans van slagen heeft. Hij vergelijkt Bitcoin en Ethereum met respectievelijk MySpace en Facebook. Inderdaad was MySpace eerst behoorlijk groot, maar zit iedereen nu (nog) op Facebook. Om deze drie redenen denkt Kelly dat Ethereum het helemaal gaat maken.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Ethereum futures

Als eerste reden geeft Kelly aan dat Ethereum futures mogelijk in de VS binnenkort verhandeld zouden kunnen worden. Op het moment gebeurt dat al in een paar andere landen, waaronder Engeland. Het verhandelen van Ethereum futures in Amerika, zou de cryptocurrency echter een enorme boost kunnen geven.

Ethereum

Tot voor kort was het onduidelijk of er futures, oftewel termijncontracten, van de cryptocurrency verhandeld zouden mogen worden. Er werd namelijk door de U.S. Securities and Exchange Commision onderzocht of Ethereum niet gezien moest worden als een soort aandeel. Onlangs werd echter bepaald dat het geen aandeel is en zou het dus mogelijk verhandeld kunnen worden in de vorm van futures.

Augur platform

Iets anders dat de plek van de cryptocoin op de markt verder zou versterken is de komt van het Augur platform. Kelly legt uit dat het Augur platform een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt is. Op een voorspellingsmarkt wordt er gehandeld op de uitkomst van verschillende gebeurtenissen op bijvoorbeeld financieel, politiek of medisch gebied. Kelly geeft verder aan dat het Augur platform waarschijnlijk één van de grootste gedecentraliseerde apps wordt, die gebouwd is op het Ethereum platform. Als Augur het systeem niet zou vertragen, zou het over het algemeen positief zijn voor de cryptocurrency.

Augur platform

Proof-of-Stake

Op het moment werkt de ether cryptocurrency met het zogenaamde proof-of-work systeem, waarbij er hardware wordt gebruikt om te mijnen naar nieuwe ether coins. Zoals we weten kost het nogal wat energie om al deze mining hardware te laten draaien en wordt dit gezien als een nadeel aan cryptocurrencies. Binnenkort zou de Ethereum echter volgens Kelly overstappen op het zogenaamde proof-of-stake systeem, wat je eerder zou kunnen zien als software mining. Ook deze ontwikkeling zou een positieve impact op de cryptocurrency hebben.

Bitcoin mining probleem

Verschillende experts in de industrie zijn het eens met Kelly, dat Ethereum een rooskleurige toekomst heeft. Het consultancybedrijf deVere Group, welke al vroeg de potentie van Bitcoin wist te voorspellen, is van mening dat de ether coins aan het einde van het jaar een stuk meer waard zal zijn dan op het moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNBC

Reageer op artikel:
Drie redenen waarom Ethereum kan winnen van Bitcoin
Sluiten