Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 21 feb 2018

Bedenker Ethereum waarschuwt tegen investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency

Door de explosieve koersstijgingen van Bitcoin, Ethereum en andere coins zijn eind vorig jaar veel consumenten op cryptocurrency gedoken. Meestal vanuit winstbejag op de korte termijn. Het schort vaak aan inzicht en kennis over de technische bedoelingen achter de cryptocoins. Juist daardoor ontstaat een bubbel. De vraag blijft dan ook of cryptocurrency een slimme investering op de lange termijn is. De een zweert erbij, de ander waarschuwt. Nu heeft ook Vitalik Buterin zijn licht op dit vraagstuk laten schijnen. 

Man achter Ethereum waarschuwt

Dat is de bedenker van Ethereum, een van de grootste cryptocurrency van dit moment. Hij prijkt steevast bovenaan lijstjes met de meest invloedrijke mensen in crypto. Je zou dan ook verwachten dat hij iedereen aanmoedigt om te investeren in wat hij als de toekomst ziet. Toch geeft hij het advies dat je niet zou verwachten. Volgens Vitalik zijn traditionele assets nog steeds de beste opties op de lange termijn als je winst wil maken. Cryptocurrency zitten nog steeds in de kinderfase, en leveren geen stabiele rente op.

Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

Dat waarderen velen juist aan de jonge miljardair. Hij blijft kritisch naar de markt kijken waar hij zelf zo rijk van is geworden. In tegenstelling tot de meeste crypto-evangelisten, die blijven roepen dat de digitale munten je rijk gaan maken. Vitalik is daar duidelijk over: “Cryptocurrency zijn nog steeds een nieuwe en hyper-volatiele asset-klasse, die plotseling naar bijna nul kan inzakken”, aldus Vitalik. “Stop er niet meer geld in dan dat je mag verliezen. Als je uit probeert te vinden waar je je spaargeld in moet stoppen, dan zijn traditionele assets nog steeds je veiligste optie.”

Ethereum ging juli 2015 van start. Ethereum is een gedecentraliseerd transactieplatform, waarbij Ether de munt is die je erop verhandelt. Nu is een coin 940 dollar waard, maar een jaar geleden kreeg je er nog maar 13 dollar voor. We zijn nu allemaal hyper gefocust op de korte termijn, maar hoe je het ook wendt of keer, dat is een ongekende volatiliteit die gigantische risico’s met zich meebrengt. De kans is groot dat de toekomst er rooskleurig uit ziet, maar het zal voorlopig nog dat grote risico met zich mee blijven brengen.

Het moge duidelijk zijn: als Vitalik jou een berichtje stuurt, dan is het waarschijnlijk niet Vitalik.

Scammers en Bitcoin film

Hier leggen we je uit wat Ethereum precies is, en hier vind je vijf redenen om (niet) in de munt te investeren. Misschien is NEO zelfs een betere optie, hier lees je waarom. Ben je benieuwd hoe andere grote namen in de tech-industrie over cryptocoins denken? We hebben een lijstje met intrigerende quotes voor je samengesteld.

Ondertussen worstelt Vitalik verder met scammers op Twitter. Steeds vaker gebruiken scammers zijn naam en profielafbeelding om investeerders hun geld af te troggelen. Het moge duidelijk zijn: als Vitalik jou een berichtje stuurt, dan is het waarschijnlijk niet Vitalik! Wist je trouwens dat er een Bitcoin Heist film is? Hier check je onze review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedenker Ethereum waarschuwt tegen investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency
Sluiten