Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 mrt 2019

Ethereum oprichter Vitalik Buterin doet boekje open over Bitcoin

Van 5 maart tot 7 maart houdt Ethereum (ETH) in Parijs haar eigen conferentie. Aan de vooravond van dit evenement geeft Vitalik Buterin, oprichter en bestuurder van Ethereum (ETH) zijn visie op de Bitcoin. In een interessante vergelijking zet hij de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) naast elkaar en vertelt hij over het ontstaan van Ethereum. Geniet mee van een stukje cryptogeschiedenis en toekomst.

Ethereum (ETH) is ontstaan uit Bitcoin (BTC)

Een feit(je) dat misschien nog niet bekend was, toen Buterin op de universiteit was, was hij in zijn vrije tijd nauw betrokken bij de Bitcoin. Hij bestudeerde de ontwikkelingen en hield zich twee jaar lang zelf ook bezig met veel technische facetten. Na twee jaar universiteit besloot hij zich full-time op zijn hobby te gaan richten. Vanaf dat moment lag zijn focus op Blockchain en de tekortkomingen die Bitcoin in zijn ogen had. In eerste instantie wilde hij verbeteringen aan Bitcoin doorvoeren, maar toen hij full-time aan crypto geweid was besloot hij een stap verder te gaan en zijn eigen cryptomunt op te zetten. De kiem van Ethereum (ETH) was een feit. Inmiddels blijkt hoe sterk de Ethereum (ETH) is geworden.

Hier kun je het hele interview met Vitalik Buterin beluisteren. (tekst gaat verder na het interview).

Hij realiseerde zich dat de Blockchain niet alleen als validatie voor peer-to-peer transacties kon dienen maar ook als programmeertaal. Door de Bitcoin als programmeertaal te benaderen kon hij allerlei andere toepassingen faciliteren. Inmiddels staan de Bitcoin en Ethereum beide aan de top van de ranglijst waar het gaat om marktkapitalisatie. Toch ziet Buterin grote verschillen tussen Bitcoin en Ethereum.

Vergelijk Bitcoin en Ethereum

Om de vergelijking simpel te houden ziet Buterin de Bitcoin als een calculator. Een techniek die 1 taak (rekenen) bijzonder goed uitvoert. Hij ziet Ethereum in die context als een smartphone. Ook techniek, maar dan geschikt voor veel functies zoals Apps gebruiken en connecties maken. Voor Ethereum zijn dit de Dapps en de smart contracten. Dit uitgangspunt, een algemene basis voor diverse verdere ontwikkelingen is ook zijn toekomstvisie op de ontwikkeling van Ethereum.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Ethereum oprichter Vitalik Buterin doet boekje open over Bitcoin
Sluiten