Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 sep 2018

Ethereum tikt dieptepunt aan (en Bitcoin domineert de markt)

2018 is een pijnlijk jaar voor de cryptomarkt, tot nu toe. Gisteren lieten we je nog zien hoeveel investeerders echt zijn verloren. Bitcoin komt er dan eigenlijk nog verrassend goed vanaf. De echte klappen worden vooral geïncasseerd door Ethereum, en daarmee dus Ether.

Ethereum duikelt voorbij dieptepunt

Sterker nog, gisteren (dinsdag 11 september) heeft Ether een dieptepunt voor 2018 aangetikt. Daarmee wordt de neerwaartse trend die nu al negen brute maanden aanhoudt nog eens verlengd. Een zorgbarende ontwikkeling, want we hebben het hier wel over ‘s werelds op een na grootste cryptocurrency.

Afgelopen dinsdag zakte de munt zeven procent in waarde. Daarmee staat de teller op 76 procent aan ingeleverde waarde voor 2018. De  180.60 dollar werd aangetikt. Daarmee is het hoogtepunt van dit jaar (770 dollar) ver, heel ver weg.

Het vergelijken met een bubbel is echter niet eerlijk. Toch is het duidelijk dat het enthousiasme van investeerders afneemt. Ethereum is als een zeer divers en breed platform zeer interessant en heeft een grote potentie, maar de mainstream adaptatie blijft voorlopig achter.

Ether Ethereum Bitcoin
Au!

Ondertussen komen concurrerende blockchain-platformen ook uit de startblokken. Ether betaalt ook een hoge prijs voor de inflatie van eind vorig jaar:

“Ether’s prijs was opgeblazen door de ICO mania,” aldus Joe DiPasquale, CEO van investeringsbedrijf BitBull Capital. “Toen men in Ether stapte met ICO’s, raakte de balans qua aanbod en vraag zoek. Nu de hype rondom ICO’s is afgenomen, merk je dat pas echt.”

Het helpt ook niet dat online beurs BitMEX eerder dit jaar een nieuw product aanbood, waarmee investeerders tegen Ether kunnen wedden. Daardoor zijn de prijzen volgens analisten ook teruggedrukt. Ondertussen stijgen vergelijkbare altcoins zoals EOS en Stellar in waarde.

Is het dan allemaal een grote nachtmerrie voor investeerders? Dat valt mee.

Nachtmerrie of goede hoop: Bitcoin domineert

Is het dan allemaal een grote nachtmerrie voor investeerders? Dat valt mee. Wanneer je kijkt naar de afgelopen jaren, is de markt vaker uit een diep dal getrokken. Doordat we zo gefocust zijn op de korte termijn, lijkt de situatie rampzalig. Al helemaal met een bubbel achter de rug, waaruit extreme verwachtingen voortkomen.

Vorig jaar was Ether nog de beste investering. De munt steeg vanaf 1 januari 2017 maar liefst 9162 procent in waarde. Ter vergelijking: Bitcoin wist 1318 procent in waarde te stijgen.

Over Bitcoin gesproken: ‘s werelds grootste cryptocurrency wordt door het vallen van Ether alleen maar dominanter. Sterker nog, de munt nadert de 60 procent als het om marktaandeel gaat. Al met al is het daarmee geen gezonde situatie voor altcoins. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Ethereum tikt dieptepunt aan (en Bitcoin domineert de markt)
Sluiten