Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 dec 2017

Ethereum (ETH) schiet de 600 dollar voorbij: nu investeren? ?

Bitcoin schiet door het dak, maar je zou bijna vergeten dat andere cryptocoins ook flink groeien. De op een na grootste cryptocoin is Ether, een digitale munt die op de Ethereum blockchain werkt. Hier leggen we je de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin uit, ook waarom Ethereum veel groter kan gaan worden. In ons cryptocoin-dossier vind je alle andere veelbelovende munten.

Ethereum: Ether gaat door het dak

Ethereum heeft zojuist een flinke mijlpaal binnen gesleept. De cryptocoin heeft namelijk de 600 dollar aangetikt. Daarmee komt Ether nog lang niet in de buurt van Bitcoin, maar de groei blijft stevig doorzetten. Voor jou als investeerder is de groei bovendien relatief: het draait om de procentuele groei.

De munt is sinds het begin van dit jaar meer dan 5000 procent in waarde gestegen. De 600 dollar werd aangetikt dankzij groot nieuws: de Zwitserse bankgigant UBS gaat samen met andere banken een op Ethereum gebaseerd blockchain-platform beginnen. Onder andere Barclays en KBC zijn betrokken. Daarmee wil de bank aan Europese standaarden voldoen, en niet de boot missen als het om crypto-innovatie gaat.

Ethereum ether Cryptocoin

Ethereum is echter niet hetzelfde als Ether. Hier leggen we je het verschil uit. Maar door de grote potentie blijft de munt zelf desondanks in waarde stijgen. Ethereum is niet de enige cryptocoin die deze week records verbrak. Ook Bitcoin ging een paar keer door het bank, na de introductie van de risicovolle Bitcoin Futures. Hier check je hoe je daarmee geld kunt verdienen.

De volgende grote cryptocoin

Investeerders zien Ether nu als de volgende grote optie voor Wall Street. Dankzij het bredere platform kan de cryptocoin gewoon naast Bitcoin blijven bestaan. Men kan dus wedden op twee paarden, zonder zijn eigen inzet te kannibaliseren.

2017 is dus absoluut een succesjaar voor Ethereum, maar dat kun je eigenlijk zeggen voor elke munt uit de top 10. We gaan volgend jaar ontdekken of die groei door zet. Abonneer je op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ethereum (ETH) schiet de 600 dollar voorbij: nu investeren? ?
Sluiten