Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 jan 2018

Ethereum gaat door dak en tikt voor het eerst de duizend dollar aan: nu verkopen?

Ethereum was lange tijd de op een na grootste cryptocoin. Dan hebben we het dus over de marketcap. Bitcoin staat steevast op nummer een. In december kwam er echter verandering in de anders zo stabiele top: Ripple wist Ethereum in te halen. En hoe. De munt ging door het dak na interesse van Aziatische investeerders. XRP stond een flink gedeelte van 2017 onder de 1,00 dollar maar wist binnen een maand naar 2,80 dollar te klimmen.

Ethereum breekt record

Opeens was de merkwaardige munt een hot topic. Mainstream kreeg Ripple ook veel meer aandacht, terwijl Ethereum iets meer naar de achtergrond verdween. Dan hebben we het dus echt over de korte termijn. Een vertekend beeld, want juist bij cryptocurrency draait het om de lange termijn. De doorsnee consument houdt zich daar echter niet mee bezig. Alles draait om het winstbejag. Het resultaat? Volatiliteit. Hier lees je er alles over.

Ethereum ether Cryptocoin

Ether is nu bezig met een flinke comeback. Sterker nog, de munt verbreekt al zijn records. Een bijzondere mijlpaal is bereikt: voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis is Ethereum (ETH) meer waard dan duizend dollar. Op woensdag steeg de waarde al naar 900 dollar, een flinke prestatie. Dat de cryptocoin nu al de duizend voorbij zou schieten, had niemand verwacht.

Verdiep je dus altijd in de gedachte achter de munt, het nut. Investeer op basis daarvan, zonder je gek te laten maken door alle hype.

Toch nog derde plek

Toch zal Ether voorlopig op de derde plek blijven staan. Ripple (XRP) heeft zo’n grote voorsprong gerealiseerd. Alleen al in de afgelopen 24 uur is de afstand 40 miljard dollar groter geworden. De complete cryptomarkt bedraagt nu 770 miljard dollar. Dat is een nieuw record, na een drop naar 418 miljard.

 

Het blijft een zeer volatiele boel, dus over een week zal het plaatje er weer heel anders uit zien. Verdiep je dus altijd in de gedachte achter de munt, het nut. Investeer op basis daarvan, zonder je gek te laten maken door alle hype. Althans, als je op de lange termijn wilt investeren. Op de korte termijn blijft het een chaos. Check hier welke crypto-wallets het beste zijn.

Reageer op artikel:
Ethereum gaat door dak en tikt voor het eerst de duizend dollar aan: nu verkopen?
Sluiten