Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 10 jan 2018

Ethereum schiet omhoog naar 1300 dollar ?: tijd om te verkopen?

De waarde van Ethereum schiet omhoog. Terwijl andere cryptocoin last hebben van een daling, weet Ethereum flink in waarde te stijgen. De munt heeft Ripple alweer ingehaald als totale marketcap, en één coin is nu 1300 dollar waard. Is het dan ook tijd om te verkopen?

Een nieuw record voor Ethereum

Ethereum was door de opkomst van Ripple een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar is back on track. Zo zie je maar hoe de korte termijn alles weer in een ander perspectief kan plaatsen. Kijk hier wel voor uit, want bij cryptocurrency moet je geduld hebben en aan de lange termijn denken. Lees hier meer over de Volatiliteit van alle cryptocurrency. Nu terug naar Ethereum (ETH). Ether heeft namelijk een nieuw record verbroken: de digitale munt is meer dan 1300 dollar waard. En dat terwijl de munt 2018 met een bedrag van rond de 730 dollar opende.

Ethereum

De totale marketcap ligt nu op 130 miljard dollar, alweer bijna het dubbele van Ripple (75 miljard dollar). De stijging van de munt heeft vooral te maken met de performance van de currency. Transacties verlopen steeds sneller, op dit moment kunnen er meer dan 10 transacties per seconde plaatsvinden. De daling van Bitcoin en Ripple (XRP) komt hoogstwaarschijnlijk doordat Australië heeft aangekondigd een werkgroep te starten die alle cryptocurrency transacties gaat monitoren. De overheid wil natuurlijk wel dat er genoeg belasting wordt betaald.

Verdiep je in de munt, in het nut. Kortom: laat je niet gek laten door de hype.

De daling kan ook met Zuid-Korea te maken hebben. CoinMarketCap, de cap die wordt gebruikt om de koersen van cryptocoins te bepalen, heeft de XRP-prijzen van Koreaanse beurzen eruit geschrapt. Zuid-Korea wordt niet meer meegeteld, en dat terwijl deze markt goed voor 20 miljard aan marktaandeel in XRP heeft.

Tijd om Ethereum te verkopen?

Zoals je ondertussen wellicht weet blijft het een volatiele bende. De waarde van Ethereum kan volgende week nog hoger, maar ook lager liggen. Verdiep je in de munt, in het nut. Kortom: laat je niet gek laten door de hype. Op korte termijn blijft het een jungle, dus denk aan de lange termijn. Hier vind je in ieder geval de beste crypto-wallets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ethereum schiet omhoog naar 1300 dollar ?: tijd om te verkopen?
Sluiten