Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 apr 2018

Zoveel is Ethereum volgens experts eind dit jaar waard ?

Er zijn honderden verschillende cryptocurrencies. Duizenden zelfs. Slechts een klein gedeelte overleeft het echter. Altseason brengt een hoop nieuwe kanshebbers voort in de vorm van altcoins, maar dat is vaak ijdele hoop, zoals je hier kunt lezen. De echt interessante munten blijven crypto zoals Bitcoin en Ethereum.

De toekomst van Ethereum ziet er goed uit

Meestal hebben we het over Bitcoin, maar afgelopen week dook er interessant nieuws rondom Ethereum op. deVere Group is een onafhankelijk Amerikaans consultancy-bedrijf, vooral gespecialiseerd in investeringen en vermogensbeheer. Het is niet zomaar een random partij. Ook rondom Bitcoin wist deVere Group al vroeg de grote potentie te voorspellen.

Juist daarom is dit nieuws zo interessant. Het consultancy-bedrijf heeft namelijk voorspeld dat Ethereum nog dit jaar 2500 dollar aan gaat tikken. Ter vergelijking: op het moment van schrijven is Ethereum 640 euro waard. Een flinke sprong dus.

Ethereum

deVere Group voorspelt dus een flinke stijging. Die komt naar verluidt vooral voort uit de groeiende adoptie en de implementatie van smart contracts. Die gaan dit jaar voor het eerst echt op grote schaal toegepast worden. Hier leggen we je uit waarom smart contracts Ethereum zo bijzonder maken.

Daadwerkelijke adoptie en technologische vooruitgang biedt een basis op de lange termijn. Vraag op basis van praktisch nut, in plaats van winstbejag.

Nigel Green, CEO van het bedrijf, zei het volgende: “De prijs van Ethereum zal dit jaar naar verwachting significant gaan stijgen, en kan zelfs eind dit jaar de 2500 aan gaan tikken. Bovendien zal die stijging in 2019 en 2020 verder door gaan zetten. (…) Deze trend wordt veroorzaakt door drie factoren. Ten eerste gebruiken meer en meer platformen Ethereum als betaalmiddel. Ten tweede worden smart contracts  steeds vaker ingezet. Ten derde speelt de decentralisatie van cloud computing een grote rol.”

Geen lege hype dus, maar een daadwerkelijke basis voor groei. Dat is zeer belangrijk. Hype rondom de investeringen van grote partijen stuwen de koersen omhoog, maar creëeren ook een wankele basis. Daardoor is de markt zo volatiel. Daadwerkelijke adoptie en technologische vooruitgang biedt een basis op de lange termijn. Vraag op basis van praktisch nut, in plaats van winstbejag.

Bitcoin doet ook mee

Goed nieuws dus voor eigenaren van Ethereum. Pas echter op, want niemand weet echt wat de markt gaat doen. Overigens deed Green ook nog een uitspraak over Bitcoin: “We verwachten dat Bitcoin de komende weken flink gaat stijgen. Verwacht echter ook de bijbehorende correcties.” Oftewel, de koers zal blijven schommelen.

Wil je het als eerste weten wanneer er groot nieuws is rondom grote cryptocurrencies? Schrijf je dan in voor onze speciale nieuwsbrief.

?Lees ook: Drie manieren waarop Bitcoin vernietigd kan worden

 

Reageer op artikel:
Zoveel is Ethereum volgens experts eind dit jaar waard ?
Sluiten