Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 apr 2018

Ethereum schiet de 700 dollar voorbij, Bitcoin levert in

Ethereum doet het al een aantal maanden matig, net zoals de rest van de cryptomarkt. Nu schiet de cryptocurrency echter de lucht in en wordt het momentum opgepakt. Gisteren werd namelijk een mijlpaal aangetikt: de 700 dollar.

Ethereum eindelijk weer boven de 700 dollar, Bitcoin levert in

Voor het eerst in meer dan een maand is de digitale munt nu boven de 700 dollar uitgestegen. Het is overigens niet alsof Ethereum als enige ontsnapt. De complete cryptomarkt is eindelijk weer flink aan het groeien. Laten we gezien de volatiliteit niet te vroeg juichen, maar de cijfers spreken voor zich.

Gisteren steeg de totale marktwaarde met 33 miljard dollar. De afgelopen zeven dagen kwam er zelfs 100 miljard dollar bij. Daarmee zit de cryptomarkt ruim boven de 400 miljard dollar. Die marktwaarde komt opvallend dicht in de buurt van de totale waarde van Facebook.

Litecoin vs. Ethereum

Geen kleine som geld dus. Overigens wezen experts er deze week op dat een partij als Facebook een einde zou kunnen maken aan Bitcoin. Voorlopig lijkt het er echter op dat meneer Zuckerberg daar geen interesse in heeft.

Dinsdag leverde Bitcoin verder marktaandeel in. De cryptocurrency beslaat op het moment van schrijven ‘slechts’ 37.1 procent van de cryptomarkt. Overigens komt dat vooral door hoe de andere digitale munten presteren. Goed nieuws dus. Bitcoin zelf is namelijk ook flink aan het groeien.

De munt steeg gisteren met zes procent naar een koerswaarde van 9367 dollar. Daarmee houdt de voorspelde stijging stand. Analisten voorspellen zelfs dat de digitale munt nog deze maand de 10.000 dollar voorbij gaat schieten.

Altcoins blijven presteren

In het totaalplaatje blijft vooral Ethereum opvallen. De cryptocoin steekt dus voor het eerst sinds halverwege maart weer boven de 700 dollar uit. Ook de meeste andere altcoins toonden groenere cijfers dan Bitcoin, zoals je hieronder kunt zien.

Ripple steeg met zeven procent, ondanks aanzwellende kritiek. Bitcoin Cash wist acht procent binnen te halen, en EOS steeg zelfs met maar liefst 26 procent.

The bullish wave continued throughout the wider cryptocurrency markets, and the majority of top-tier altcoins outpaced Bitcoin’s single-day performance. NEO sloot de top tien af met een 10 procent stijging.

De vraag is echter voor hoe lang het altseason door gaat zetten. In deze column lees je waarom een flinke daling nabij lijkt te zijn. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Reageer op artikel:
Ethereum schiet de 700 dollar voorbij, Bitcoin levert in
Sluiten