Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 23 dec 2017

Vijf redenen om nu (niet) Ethereum te kopen

Ethereum is net zoals Bitcoin een digitale valuta, maar er zitten toch wat verschillen tussen de twee. Na Bitcoin staat het op nummer twee op de marktladder en het sinds zijn komst in 2016 met ruim 1100 procent gestegen in waarde. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet aan de slag te gaan met Ethereum.

De cryptocurrency heeft een invloedrijke aanhang

Als je weet dat grote namen zoals J.P. Morgan, Intel en Microsoft een project ondersteunen, weet je dat het project redelijk wat potentie heeft en serieus genomen mag worden. Ethereum heeft de steun van verschillende grote bedrijven, die het allemaal groot willen zien worden. In Februari besloten verschillende bedrijven, waaronder veel Fortune 500 bedrijven, samen te werken om het Ethereum netwerk te vergroten en verbeteren. Deze Fortune 500 staan aan de top wat betreft hun jaaromzet in Amerika en zijn dus redelijk goed in het verdienen van geld. Dat is een goed teken en het wijst erop dat de cryptocurrency het waarschijnlijk behoorlijk lang gaat volhouden.

Fortune 500 bedrijven

Ethereum heeft meer mogelijkheden dan Bitcoin

De meeste mensen zijn op het moment gericht op Bitcoin, maar vergeleken met Ethereum is Bitcoin juist wat beperkter. Ethereum is geschreven in een programmeertaal, die turingcompleet is. Dat betekent dat elke mogelijke berekening die geprogrammeerd zou kunnen worden, met deze programmeertaal ook daadwerkelijk geprogrammeerd zou kunnen worden. Dus elk script dat je bedenkt zou op Ethereum kunnen draaien, wat het een interessant systeem maakt voor verschillende bedrijven. Hierdoor wordt het ook gezien als een platform om ook andere producten en applicaties te ontwikkelen.

Wordt gesteund door financiële instanties

Waar Bitcoin wordt gezien als een systeem dat een bedreiging zou kunnen vormen voor bestaande valuta (en dus tegengewerkt wordt door banken en andere financiële instanties), lijkt het alsof Ethereum met open armen wordt ontvangen. De Bank of America is de eerste financiële instantie, welke ook werkt met de cryptocurrency. Naast de steun van veel Fortune 500 bedrijven is de acceptatie door de financiële wereld ook een teken dat de valuta een kans van slagen heeft en dat het dus een goede investering zou kunnen zijn.

Ethereum

Flexibel, maar niet gefocust

In tegenstelling tot Bitcoin, welke echt een cryptocurrency is, moet je Ethereum eerder zien als een platform. Omdat het veel flexibelere is en voor meer applicaties gebruikt kan worden, is het minder gespecialiseerd dan Bitcoin. Waar Bitcoin zich op één ding focust, lijkt Ethereum meteen de hele wereld te willen verbeteren. Dit kan de digitale valuta, ondanks zijn turingcomplete code, toch minder geoptimaliseerd maken als cryptocurrency dan andere digitale valuta.

Upgrades kunnen moeilijkheden veroorzaken

Zoals met elk platform zijn er op een gegeven moment upgrades nodig. En voor Ethereum zouden er verschillende op de planning staan, waarbij de kans op moeilijkheden altijd aanwezig is. In het uiterste geval zou het hele systeem kunnen crashen, waardoor je mogelijk en je geld kwijt zou zijn en de waarde ervan sowieso zou dalen.

Naast Bitcoin en Ethereum zijn er ook nog andere cryptocurrency, zoals bijvoorbeeld Litecoin. Bekijk ook de vijf redenen om wel of juist niet voor Litecoin te gaan.

Wealth Daily

Reageer op artikel:
Vijf redenen om nu (niet) Ethereum te kopen
Sluiten