Vijf redenen waarom de toekomst van Ethereum rooskleurig is

Een beetje zoals in de smartphonewereld met Android en iOS, lijkt er ook in de cryptocurrencywereld een strijd gaande te zijn tussen twee hoofdrolspelers: Bitcoin en Ethereum. Maar waar de vijanden in smartphoneland wat meer aan elkaar gewaagd lijken te zijn, staat Ethereum wat de waarde betreft doorgaans wel onder Bitcoin. Volgens verschillende mensen gaat daar echter een einde aan komen en zal de ether cryptocurrency Bitcoin al snel gaan inhalen. Dit zijn vijf voorspellingen over de toekomst van Ethereum.

Science fiction boost

Sinds de komst van internet hebben we behoorlijk wat ontwikkelingen mee mogen maken, welke niet mogelijk waren geweest zonder het wereldwijde netwerk. Olaf Carlson-Wee, Polychain Capital CEO en de allereerste Coinbase medewerker, ziet Ethereum als een soort internet. Het platform kan net als het internet gebruikt worden om allerlei dingen op te bouwen en Carlson-Wee claimt dat de dingen die er op het moment op gebouwd worden bijna een beetje science fiction zijn.

science fiction

Hij is niet geïnteresseerd in verbeterde transactie snelheden en andere dingen, waar er ook andere diensten voor zijn. Waar Carlson-Wee gïnteresseerd in is, zijn de mogelijkheden die voortkomen uit het platform. Al deze mogelijkheden zouden de cryptocurrency een boost geven en de man claimt dat Ethereum aan het einde van het jaar Bitcoin voorbij zal schieten.

Het Flippening effect

Ook Roger Ver, voorheen Bitcoin Jesus genoemd, is van mening dat Ethereum dit jaar groter wordt dan Bitcoin. Volgens Ver is dit echter de eerste stap in het zogenaamde Flippening effect. Daarna zou Bitcoin Cash namelijk in 2020 op zijn beurt weer verder schieten dan Bitcoin. Deze ontwikkeling zou te maken met de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin, welke de andere twee cryptocurrencies niet zouden hebben. Hij geeft aan dat Ethereum nog maar één keer in waarde moet verdubbelen om Bitcoin’s market cap te overtreffen.

Ethereum Bitcoin

CryptoKitties is goed voor Ethereum

Reddit medeoprichter Alexis Ohanian is ook een Ethereum gelover en voorspelt dat Bitcoin aan het einde van het jaar zo’n 20.000 dollar waard zal zijn. Ethereum zou omhoog gaan naar 1,500 dollar, van een waarde van 695 dollar op het moment. Hij versprak zich eerst en zei 1500 dollar in plaats van 1,500 dollar, wat natuurlijk wel een hele positieve inschatting zou zijn van de digitale coin. De cryptocurrency zou onder andere een boost krijgen van apps zoals CryptoKitties, waarbij mensen de potentie van de cryptocoin in werking kunnen zien.

Decentralisatie van cloud computing

Nigel Green, CEO van de deVere Group, is weer een stuk optimistischer dan Ohanian en gelooft dat Ethereum tegen het einde van het jaar naar een waarde zal stijgen van 2.500 dollar. Hier zou het echter niet stoppen en de digitale valuta zou nog verder groeien in 2019 en 2020. Deze groei zou volgens Green te maken hebben met drie verschillende factoren. Als eerste zou de waarde stijgen doordat steeds meer platformen de cryptocurrency gebruiken om te handelen. Daarnaast zou de decentralisatie van cloud computing ook een boost geven, aangezien Ethereum hierin een grote rol zou kunnen spelen. Ook het steeds vaker inzetten van Ethereum smart contracts zou meehelpen aan de groei van de cryptocurrency.

cloud

Cryptocurrency in de olie en gasindustrie

Ook de medeoprichter van Ethereum, Steven Nerayoff, heeft van alles te zeggen over de toekomst van de cryptocurrency. Volgens hem zou de waarde tegen het einde van het jaar wel kunnen verdriedubbelen. Steeds meer mensen zouden de potentie van de cryptocoin inzien en vooral in de olie en gasindustrie zou de cryptocurrency veel meer ingezet gaan worden. Er zou een exponentiële groei bezig zijn in het aantal projecten, waarbij Ethereum wordt gebruikt. Neryoff zegt echter niet per se dat de cryptocoin groter gaat worden dan Bitcoin. De hele cryptocurrencymarkt zou aan het groeien zijn en mensen een grote diversiteit aan opties geven om in te investeren.

Anderen zijn weer van mening dat er een globale cryptocurrency aan zit te komen, die wereldwijd gebruikt zal worden. Of dit mogelijk Ethereum is, wordt niet ontkend noch gepromoot. Het zou echter in ieder geval geen Bitcoin zijn.

Inverse

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom de toekomst van Ethereum rooskleurig is
Sluiten