Vijf redenen om (niet) in Ethos (BQX) te investeren

Tegenwoordig lijkt iedereen wel iets over cryptocurrency te willen zeggen, maar voor veel mensen blijft het een abracadabra verhaal waar ze praktisch gezien niet veel mee kunnen. De cryptocurrency Ethos wil daar verandering in brengen door een platform neer te zetten dat de cryptocurrencymarkt wat meer toegankelijk maakt. Dit is waarom je wel of juist niet in Ethos zou moeten investeren.

Eén wallet voor alle cryptocurrencies

De focus van Ethos ligt vooral op gebruiksvriendelijkheid, wat ervoor zou kunnen zorgen dat veel mensen die tot nu toe nog wat huiverig waren zich wel op de cryptocurrencymarkt begeven. Eén van de gebruiksvriendelijke dingen aan Ethos is bijvoorbeeld, dat ze een universele wallet hebben. Dat betekent dat je geen aparte wallet nodig hebt voor je Bitcoin, Ethereum en Litecoin met niet moeilijk hoeft te doen met de bijkomende verschillende privé sleutels. In plaats daarvan gebruik je een smart key, wat je zou kunnen zien als een sleutelbos.

Ethos cryptocurrency

Daarnaast helpen ze je bijvoorbeeld ook om je activiteiten makkelijk bij te houden voor de belasting door middel van een belastingrapport. Ook fijn is dat je een duidelijk overzicht krijgt van hoe je cryptocurrencies het doen en kun je op basis daarvan bijvoorbeeld beslissingen nemen. Wat veel mensen ook heerlijk zullen vinden, is dat er geen opstartkosten zijn.

Steun van de community

Een ander positief punt aan Ethos is dat het meer een community is, die de verschillende leden helpt en steunt. Ten eerste zijn de gebruikers meteen ook de beheerders, wat het gevoel wegneemt dat je mogelijk toch ergens bespeeld wordt door een “hogere macht”. De community wordt verder gestimuleerd om investeringstips met elkaar te delen via het platform Ethos Social. Daar kun je meteen leren investeren van deskundigen en waar je precies op moet letten. Je krijgt als het ware een “whole package deal” in plaats van dat je in je eentje maar moet zien te bepalen in welke cryptocurrency je moet gaan investeren. Ook dit zou mogelijk veel nieuwe investeerders kunnen aantrekken.

Ethos

Platform om op te bouwen

Naast een cryptocurrency is Ethos, net als Ethereum, ook een platform waarop applicaties gebouwd kunnen worden. We zien dat dit bij Ethereum een groot pluspunt is en blijkbaar zouden zelfs bijna alle blockchain projecten op Ethereum zijn gebaseerd. Ethos heeft dus in Ethereum wel een grote concurrent, maar de mogelijkheid om op het platform te bouwen blijft wel een groot voordeel. Het geeft de cryptocurrency net wat meer kans van slagen, omdat het met iets praktisch komt waar mensen in de echte wereld wat aan hebben.

Ethos is geen betaalmiddel

Een nadeel aan Ethos zou mogelijk kunnen zijn dat het niet echt een betaalmiddel is. Er zijn uiteraard wel tokens (BQX), maar deze gebruik je om het platform te gebruiken. Voor sommige toepassingen van het platform moet je betalen met de tokens, maar je krijgt bijvoorbeeld geen dividend zoals bij NEO. Er zijn wel plannen om Ethos tot een soort Paypal te maken, waardoor je weer wel betalingen zou kunnen verrichten tegen lage transactiekosten. Maar dat is op het moment nog niet aan de orde.

Ethos

Concurrentie Coinbase

Op het moment is Coinbase in het westen zo’n beetje het grootste platform waar mensen hun cryptocurrencies bemachtigen. In principe probeert Ethos hier tegenop te botsen en hiermee proberen ze wel een reus aan te pakken. Ze zullen goed hun best moeten doen om mensen te overtuigen over te stappen van Coinbase, terwijl Coinbase gebruikers misschien minder hebben aan de gebruiksvriendelijke features van Ethos. Ze zijn er tenslotte al een tijdje mee bezig. Toch zijn er ook best wat ontevreden Coinbase gebruikers, die aan de andere kant juist blij zullen zijn met een alternatief.

In de tussentijd blijft Bitcoin nog steeds de grootste cryptocurrency, ondanks het schommelen van de waarde. De meeste mensen die in Bitcoin investeren, kopen ook coins van andere cryptocurrencies in. Er blijkt echter een zorgwekkend verband te zijn tussen de dominantie van Bitcoin en falende altcoins.

 

Alles over Crypto

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in Ethos (BQX) te investeren
Sluiten