Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 31 mei 2018

Eve Aqua: de tuin besproeien met HomeKit

Elgato heeft vandaag de laatste toevoeging aan zijn Eve-assortiment aangekondigd. De serie slimme woonaccessoires is nu uitgebreid met de Eve Aqua. Handig voor iedereen met een tuin die besproeid moet worden.

De Eve Aqua profiteert als een van de eerste van het type sprinkleraccessoire dat werd geïntroduceerd in iOS 11.2. De Aqua is een klep die over een slang past. De klep kan op afstand worden geopend via de Woning-app of Siri.

Automatisch besproeien van de tuin

De slang kan worden gebruikt voor het besproeien van de tuin, of worden aangesloten op een sprinklerinstallatie. De Aqua-unit is eenvoudig te bevestigen aan een standaard buitenkraan, met IPX4-waterbestendigheid. Hij wordt gevoed door twee AA-batterijen die enkele maanden meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Klik/tap voor groter.

Bluetooth in plaats van Wi-Fi

Omdat het accessoire op batterijen werkt, vertrouwt Aqua op Bluetooth Low Energy om te communiceren met HomeKit. Het bereik hiervan is minder dan Wi-Fi en dat kan -indien je een grote tuin hebt- een probleem zijn. In de Woning-app lijkt de UI voor de Aqua op een schakelaar met de toevoeging van de uitschakeltimer. Het apparaat zelf heeft een fysieke knop voor handmatig in- of uitschakelen.

Tot slot is goed om te weten dat de timer wordt bestuurd door het apparaat zelf; zelfs als alle iOS-apparaten en HomeKit-hubs om de een of andere reden offline gaan, zal de timer de klep uitschakelen. Goed over nagedacht. De Eve Aqua is vanaf juli leverbaar en heeft een prijs van circa 90 euro.

Reageer op artikel:
Eve Aqua: de tuin besproeien met HomeKit
Sluiten