Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 mei 2018

Met de EverCam houd je alle inbrekers in de gaten

Volgens het CBS is Nederland een stukje veiliger geworden. Toch zijn er nog veel plekken waar wordt ingebroken of vormen van vandalisme wordt gepleegd. Zo werd er bij mij in de buurt laatst nog ‘s avonds een auto bekrast en werd er flink geroddeld in de buurt app. De dader is er echter niet. Mocht je zelf met zulke problemen te maken hebben, dan is wellicht de EverCam iets om voor je huis op te hangen. Het is een beveiligingscamera die volgens de maker enerzijds kwaliteit biedt en anderzijds gemakkelijk is in gebruik.

De EverCam moet zorgen voor een veilig gevoel

De EverCam heeft nu een project op Kickstarter lopen en daar gaat hij als een malle. De makers hadden een doel van 42.000 euro, maar inmiddels staat de teller op anderhalf miljoen euro. Hopelijk kan de maker achter de camera die enorme vraag ook aan en dat je straks niet een half jaar extra moet wachten voordat hij uitkomt.

Evercam

Wat maakt de Evercam dan zo interessant? Het lijkt een combinatie van factoren te zijn. Hij is makkelijk op te hangen aan de voorkant van je huis. Je bevestigt daar een mount op een vlakke oppervlakte en vervolgens kun je via een magneet je camera daar aan bevestigen. De Evercam werkt met een interne batterij en zou volgens de makers een jaar lang meegaan. Op die manier hoef je dus niet met kabels te gaan klooien.

Verder is de camera voorzien van motion detection en facial recognition. Dat betekent dat hij alleen een alarm geeft in de bijbehorende app als er iemand in de buurt van jouw huis komt die niet bekend is, waardoor je minder valse alarmen hebt. Waarschijnlijk zul je aan het begin wel een paar keer moeten instellen wie bevriend is. Daarnaast maakt hij gebruik van een interne opslag, is er een night vision, kan hij tegen water en extreme temperaturen en hoef je geen maandelijks bedrag te betalen. En als iemand de camera wil jatten, dan gaat er een alarm af.

De Evercam moet in september uitkomen. Wil je nu al iets hebben, dan is dit wellicht een handig alternatief.

Reageer op artikel:
Met de EverCam houd je alle inbrekers in de gaten
Sluiten