Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 dec 2018

Zadel of fietsslot? Everlock is het allebei

Zolang er mensen zijn die de fiets gebruiken als vervoermiddel, lijken er helaas ook mensen te zijn die met die fietsen er vandoor willen gaan. In de grote steden komt zo’n beetje dagelijks voor dat er fietsen worden gestolen, maar ook in kleine dorpjes lopen er dieven rond. Om je fiets zo efficiënt mogelijk te beschermen tegen diefstal, heeft een team van UC Berkeley studenten de Everlock bedacht. Dit is een multifunctioneel fietsslot, dat meteen deel wordt van je fiets.

Sjouwen met sloten

Zoals vaak het geval is bij een nieuwe uitvinding, is Everlock ontstaan uit ergernissen. Mike, een derdejaars student computerwetenschappen aan UC Berekley, kwam op een dag helaas tot de ontdekking dat zijn u-slot toch niet helemaal zijn werk had gedaan. Zijn fiets stond weliswaar nog op hem te wachten, maar de dief was er helaas vandoor met zijn zadel. Vanaf toen liep hij rond met twee u-sloten (één voor de fiets zelf en één om het zadel vast te zetten), die hij in zijn rugtas moest sjouwen tijdens het fietsen.

Everlock fietsslot

Zadelpen fietsslot

Op een gegeven moment bedacht hij dat het wel beter moest kunnen en besloot hij een team studenten te verzamelen om met de oplossing te komen. Dat was de Everlock, welke als het ware deel wordt van je fiets. Het slot bestaat namelijk uit een zadelpen (met of zonder zadel) met een geïntegreerd u-slot. Deze vervangt de standaard zadelpen van je fiets en dankzij het geïntegreerde u-slot, kun je vervolgens met een enkel slot zowel je zadel als je frame en wiel vast zetten. De makers zijn ook extra blij met het feit dat je ook niet meer hoeft te sjouwen met u-sloten, aangezien het u-slot vast zit in de zadelpen.

Bemachtigen via Kickstarter

Zoals je zou verwachten is Everlock een Kickstarter project en als je het wilt proberen kun je met een pledge van 70 euro het zadelpen fietsslot bemachtigen in de starter kit. Ze hebben het zo gemaakt dat hij met de meeste standaard zadels werkt, dus de kans is groot dat ook je huidige zadel erop kan. Als je het niet vertrouwt, kun je ook voor een pakket gaan met een zadel erbij voor 219 euro. Dit is het complete Everlock pakket en komt verder ook nog met een u-slot beugel en een LED-achterlicht.

Waar je met een normale fiets al moet oppassen voor dieven, is dat met een elektrische fiets nog een tikkeltje erger. Maar als je toch de overstap wilt maken, is deze elektrische fiets perfect om je elke dag naar het werk te brengen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Zadel of fietsslot? Everlock is het allebei
Sluiten