Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 11 okt 2017

Vergeet Roomba: deze robot kan stofzuigen en dweilen

Met de Roomba werd voor het eerst de robotstofzuiger bij het grotere publiek geïntroduceerd. Sindsdien zijn er verschillende stofzuigende robotjes op de markt gekomen en soortgelijke apparaten die je vloer enigszins ook dweilen. Dat dweilen moet je echter meer zien als met een doekje over de grond gaan, wat je vloer nou niet echt super schoon maakt. Het Kickstarter project Everybot brengt wat variatie in de mix en komt met een apparaatje dat je vloer en stofzuigt en daarnaast ook nog een echte dweilrobot is.

Twee afzonderlijk in te stellen roterende dweilen

Bij de meeste dweilrobotjes op de markt moet je een vochtig doekje aan de onderkant vastmaken, waarop het apparaat door de kamer heen gaat bewegen. Everybot is uitgerust met de zogenaamde RoboSpin technologie, welke de snelheid en richting van twee roterende dweilen aanpast om je vloer echt schoon te maken. De snelheid en draairichting van beide dweilen kunnen afzonderlijk en automatisch worden ingesteld, waardoor het schoonmaken voor elke stukje vloer geoptimaliseerd kan worden. Uiteraard moeten de dweilen wel nat zijn om iets uit te halen. Om dit te bewerkstelligen is de dweilrobot uitgerust met een automatisch bewateringssysteem en een waterreservoir.

Everybot

Verschillende schoonmaak programma’s

Omdat je vloer niet altijd even vies is zijn er verschillende schoonmaakprogramma’s om uit te kiezen. AUTO cleaning is een basis schoonmaakmodus, welke de hele ruimte efficiënt schoonmaakt. Het Y Curve programma kies je wanneer de vloer echt perfectionistisch goed schoongemaakt moet worden. Bij FOCUS cleaning houdt de dweilrobot zich bezig met een bepaald stukje vloer en bij CORNER cleaning focust hij op de randen van de kamer. Daarnaast is het nog mogelijk om met de afstandsbediening je Everybot handmatig ergens heen te sturen. Handig voor wanneer je net iets hebt omgegooid. Als je echt voor handmatig wilt gaan kun je de robot ook bij de handel vastpakken en je bureau, tafel en zelfs je ramen schoonmaken.

Everybot dweilrobot

Everyobot raak je niet kwijt onder je bed

Om soepel door het huis te bewegen is Everybot voorzien van sensoren om obstakels uit de weg te kunnen gaan en om niet van de trap te vallen. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij zijn schoonmaakroutine onder je bed beëindigd, waar je hem nooit meer terugvindt. Dankzij de Exit Shadow Area technologie, weet hij dat hij weer terug moet gaan naar een verlichte ruimte, wanneer hij klaar is met opruimen.

Everybot dweilrobot

Je eigen stofzuigende dweilrobot in huis halen

Op Kickstarter heeft Everybot al ruimschoots het financieringsdoel behaald, maar je kunt nog steeds meedoen met een pledge om je eigen robot schoonmaker in huis te halen. Voor 245 euro kun je hem al bemachtigen en hij wordt ook nog eens gratis naar je verzonden in december.

Mocht je Everybot in je huis loslaten is het wel verstandig om uit de buurt te blijven. Een Zuid-Koreaans vrouw kwam er hardhandig achter dat je tijdens opruim uren niet op de grond moet gaan liggen slapen. Haar robotstofzuiger was net wat de enthousiast en probeerde het haar van de vrouw ook op te ruimen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Vergeet Roomba: deze robot kan stofzuigen en dweilen
Sluiten