De game ‘Everything’ leert je alles over de werking van het universum

Ook al is iedereen in de ban van de Nintendo Switch, laten we de PlayStation 4 niet vergeten. Ook voor deze top console blijven de beste games uitkomen. In Everything speel je als alles (klinkt vaag) en leer je over de werking van het universum.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Everything: een surrealistische wereld

Wat hebben een koe, een grasspriet, een bacteriën en een luchtballon met elkaar gemeen? Het zijn allemaal mogelijke spelkarakters in de bizarre game Everything. De prachtige trailer (die zo’n tien minuten duurt) bezorgt je echter nog meer vraagtekens waarmee je je afvraagt hoe dit spel precies in elkaar zit en met welk doel het is gemaakt. Wij moesten een beetje aan Goat Simulator denken.

Filosoof Alan Watts

Naast de surrealistische, kleurrijke beelden, valt de tekst op die wordt voorgedragen. Het is de stem van de Britse filosoof Alan Watts die leefde van 1915 tot 1973. De monologen die te horen zijn in Everything zijn opgenomen tussen 1965 en 1973 en vertellen Watts’ visies. Zijn ideeën over het leven, de natuur, het bestaan en hoe wij de wereld moeten interpreteren.

Everything ps4

Elk onderdeel van de aarde is nodig voor een goed werkende kosmos. De mensheid is niet beter of belangrijker dan een ijsbeer, een boom of een bij. Dat lijkt de boodschap van David O’reilly, de maker van Everything, te zijn.

everything ps4

Een wereld van verkenning, geen regels

In Everything reis je door het universum en zie je deze van verschillende uitgangspunten. Je kunt van karakters wisselen, van een straatlantaarn naar een tractor, en er zijn geen regels. Helemaal niet!

Vooral de vaagheid van dit spel en de trailer maakt het voor ons interessant. Probeer het zelf uit om in deze wereld van verkenning een weg te vinden. De game kost nog geen veertien euro, dus voor het geld hoef je het niet te laten. Is deze game te saai en ga je liever de strijd aan met ridders, vikingen en samurai-krijgers? Dan is For Honor meer iets voor jou.

Reageer op artikel:
De game ‘Everything’ leert je alles over de werking van het universum
Sluiten