Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 29 okt 2019

Ewan McGregor over zijn Obi-Wan Kenobi serie voor Disney+

Er mogen de laatste weken dan wel een hoop berichten verschijnen over The Mandalorian, maar dit is echter niet de enige Star Wars serie welke binnenkort staat te verschijnen. Er staat ook nog een project gepland rondom Obi-Wan Kenobi, met in de hoofdrol Ewan McGregor.

Het blijkt nu dat de acteur, die het personage in de prequels ook al speelde, heeft bekendgemaakt dat er in eerste instantie enkel plannen waren voor een Obi-Wan Kenobi film.

Ewan McGregor: ”Kenobi serie stond gepland als film”

De tegenvallende bezoekersaantallen van Solo: A Star Wars Story hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat de andere Star Wars spin-off films even stil zijn gezet. Met uitzondering voor die rondom Obi-Wan Kenobi, welke in een Disney+ serie is omgezet. Dit laatste bevestigde hoofdrolspeler Ewan McGregor tijdens een recent interview:

”Het zou in eerste instantie eigenlijk geen serie worden. Tijdens de eerste gesprekken was dit namelijk het plan nog niet, maar het concept kreeg al snel een andere vorm. Ik ben blij met de mogelijkheid om het verhaal verspreidt over meerdere keren te vertellen, in plaats van in één zit.”

Naast Ewan McGregor zijn er echter nog geen andere castleden bekend. Kenobi gaat geschreven worden door Hossein Amini (bekend van The Alienist en Drive). De regie ligt bij Deborah Chow, die ook meegewerkt heeft aan The Mandalorian.

Het verhaal achter de serie zal 8 jaar na de gebeurtenissen in Revenge of the Sith plaatsvinden, waar we Obi-Wan voor het laatst zagen terwijl hij Luke Skywalker (die toch nog een baby was) thuisbracht.

Doctor Sleep

Voordat we de eerdergenoemde Ewan McGregor weer in de rol van het iconische Star Wars personage zien kruipen is hij eerst nog te aanschouwen in Doctor Sleep. Dit is een verfilming van het gelijknamige Stephen King boek dat als vervolg op The Shining moest dienen.

McGregor gaat hierin een volwassen versie van Danny spelen, het jongetje dat destijds met zijn ouders het beruchte Overlook hotel bezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ewan McGregor over zijn Obi-Wan Kenobi serie voor Disney+
Sluiten