Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jan 2018

Microsoft voegt nieuwe exclusieve games direct toe aan Xbox Game Pass

Dit is wel een nieuwtje dat veel impact maakt. Wellicht dat de titel weinig zegt, maar de inhoud is zwaar imponerend. Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt dat zij de nieuwe games van Microsoft Studios, vanaf de releasedatum toevoegen aan Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass is een Netflix-service voor games

Xbox Game Pass kun je zien als een Netflix-achtige services voor games. Je betaalt per maand een tientje en krijgt daarmee oneindig toegang tot een uitgebreide gamingbibliotheek. Tot nu toe is het vooral interessant voor gamers die net nieuw zijn in de wereld van de Xbox One en diverse oude games hebben gemist. Op die manier kun je games als Gears of War 4 en Halo 5 beleven zonder dat je deze games los hoeft te kopen. Maar met deze verandering kun je nieuwe exclusieve games vanaf dag 1 spelen, zonder dat je de gebruikelijke 50 tot 60 euro voor neerlegt.

Xbox Game Pass

Met games als Sea of Thieves, Crackdown 3 en State of Decay 2 heb je alleen dit jaar al drie grote games die je op die manier gratis in huis kunt halen. Ook toekomstige nieuwe delen binnen de Gears of War- en Halo-serie zullen op dit moment gratis beschikbaar zijn zolang je een actief abonnement hebt. Op jaarbasis betaal je daar dan dus 120 euro voor. Mocht je van plan zijn geweest om alleen al Sea of Thieves en Crackdown 3 te kopen, dan heb je de service er voor een maand dus al uit. De rest is een volledige bonus. En als je dan ook nog een nieuwe Forza-game dit jaar wil halen, die waarschijnlijk wel komt, dan ben je helemaal spekkoper.

Als je meer wilt weten over de Xbox Game Pass, dan kun je op de officiële site terecht. Wil je daarnaast meer lezen over games, zoals bijvoorbeeld over Crackdown 3, dan hebben we hier een handige gamingpagina.

Reageer op artikel:
Microsoft voegt nieuwe exclusieve games direct toe aan Xbox Game Pass
Sluiten