Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 31 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Experts delen deze 5 crypto tips voor november

Ondanks dat de koers van Bitcoin en veel crypto al een tijd consolideert lijkt de cryptomarkt de maand oktober met winst af te sluiten. Uiteraard zijn we benieuwd naar de verwachtingen voor november. Analisten tippen alvast een aantal crypto waar we in november op moeten letten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Crypto kijkt naar Ethereum (ETH): erop of eronder?

September had de maand voor Ethereum (ETH) moeten worden, maar de fameuze Merge update bracht niet de beloofde koersexplosie. Sterker nog, de koers van de munt daalde snel. In oktober zagen we herstel en op 23 oktober brak de koers zelfs uit een descending parallel patroon. De ogen zijn nu gericht op een historische weerstand.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Het welbekende logo van Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Roger Brown)

Deze ligt op het 0,618 Fibonacci retracement niveau en bedraagt $ 1.713,-. Als de koers daar doorheen weet te breken wacht een forse koersstijging die de Ethereum koers boven $ 2.000,- kan brengen.

Wanneer dit niet lukt zien we een consolidatiezone tussen $ 1.713,- en de sterke support op $ 1.270,-. Als de koers van de munt dit support niveau niet weet te houden wacht een koersdaling die de munt naar het laagste punt van dit jaar kan brengen.

Brengt crypto Lotus de Filecoin (FIL) naar recordwinst?

De Filecoin bereikte haar laagste punt van de bear-really op 13 oktober, toen de koers $ 4,73 bedroeg. Daarna brak de koers uit het negatieve patroon en zien we een stijgende lijn. De eerste grote weerstand in zicht ligt op $ 6,50.

Er zijn mogelijkheden om deze weerstand te breken. Naast technische indicatoren zal vooral het Lotus summit (dat plaatsvindt op 2 november) een rol spelen in de vraag of beleggers genoeg vertrouwen hebben om de koers door deze weerstand te duwen. Op dit summit wordt namelijk een update van de roadmap gegeven. Ook licht men de development-activiteiten toe.

Als de koers inderdaad door de $ 6,50 weet te breken is er bij gebrek aan weerstanden ruimte voor veel groei. Een koersstijging richting $ 11,20 is dan niet uitgesloten.

Als de koers niet door deze weerstand breekt ligt er een consolidatiezone tussen het hoogste punt onder $ 6,50 en de $ 4,73. Ook hier geldt dat een daling onder $ 4,73 het startsein kan zijn voor verdere daling naar het laagste punt van het jaar.

Chiliz (CHZ): bevestigen beleggers de bullish trend?

Chiliz is een volgende crypto die op het punt van uitbreken staat. Na koersdalingen aan het begin van de maand herstelde de munt. De koers brak eerst door het supportniveau op $ 0,16 (het 0,618 Fibonnaci retracement niveau) en daarna door de negatieve weerstandslijn.

Toch is de bullish reversal nog niet bevestigd omdat de RSI nog onder 50 is. Daarnaast zien we dat de live Chiliz (CHZ) prijs op dit moment daalt. In november zal moeten blijken of deze crypto het tij kan keren. Als de RSI boven de 50 komt is dit het geval en liggen verdere koersstijgingen in de lijn der verwachting.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Als dit niet gebeurt zien we een bullish consolidatiezone met de ondergrens op het laagste punt van $ 0,081, dat in juni bereikt werd. De bullish trend is gebroken als de koers daar onder daalt.

Naast de cryptomunten die op een bullish trendbreuk af lijken te gaan zijn er op basis van historische analyses ook cryptomunten die een groot potentieel bieden. Ook deze kunnen belangrijk worden in november.

Crypto Ethereum killer Cardano (ADA): potentie en koersruimte

Als Ethereum (ETH) killer heeft Cardano (ADA) veel potentie. Ook de prijs, ver onder 1 euro, is voor veel beleggers aantrekkelijk.

Toch heeft de recente Vasil hard fork nog niet voor grote koersstijgingen gezorgd. Sterker nog, met de live Cardano (ADA) prijs op $ 0,3846 lijkt het hoogste punt van dit jaar ($ 2,38) erg ver weg. Analisten zien dit echter als een goed teken en zij beschouwen Cardano (ADA) op dit moment als een koopje omdat zij verwachten dat deze crypto weer richting het hoogste punt van dit jaar gaat.

Daarmee ligt een rendement van 518,82% ten opzichte van de huidige koers in het verschiet. Helaas geeft men geen garantie voor de tijdsspanne waarin we dit rendement kunnen zien.

Ripple (XRP) wacht op de rechter voor crypto geschiedenis

De Ripple (XRP) prijs wordt momenteel vooral gedrukt door de onzekerheid die de rechtszaak met de SEC met zich mee brengt. Mede daardoor ligt de huidige koers 67% onder het hoogste punt van het afgelopen jaar.

Toch zien analisten ook deze crypto als een koopje. De gunstige prijs onder 1 $ speelt ook hier een rol. Belangrijker is dat Ripple (XRP) steeds meer punten scoort in de zaak die de SEC tegen hen begonnen is. De kans op een positieve uitkomst wordt dan ook steeds groter.

Daarbij komt dat deze crypto een steeds breder geaccepteerde oplossing wordt voor transacties in de bankwereld, die overigens ook steeds vaker in cryptomunten belegt. Daarmee heeft zij een zeer stabiele klantengroep. De verwachting is dan ook dat ook deze munt veel potentieel kan bereiken.

Het belooft dus ondanks de consoliderende fase een interessante cryptomarkt te worden in november.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT analyses en overzichten. Uiteraard kun je ook de BTC en live cryptokoersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Bronnen: beincrypto.com en newsbtc.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Experts delen deze 5 crypto tips voor november
Sluiten