Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Digital 15 nov 2016

Fakebook? Deze extensie rekent af met het nepnieuws op Facebook

De (onverwachte) overwinning van Trump houdt de gemoederen bezig. Mensen zijn op zoek naar een zondebok. Zo wordt Facebook beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws. Tenminste, ze zouden te weinig hebben gedaan om dit tegen te gaan. Mark Zuckerberg heeft al aangegeven met deze kritiek aan de slag te gaan. Maar wellicht is dat dankzij deze studenten niet eens nodig.

Via Manners.nl kwamen we deze extensie tegen en we kunnen ‘m je niet onthouden.

Nep van echt onderscheiden

Nepnieuws stoppen

Kritiek op het algoritme van Facebook is er al langer. Mensen beschuldigden Facebook ervan de verkiezingsstrijd (onbewust) te hebben gemanipuleerd. Onzin volgers Zuckerberg en toch besloten vier studenten op zoek te gaan naar een oplossing voor dit probleem.

Tijdens een hackaton ontwikkelden ze de ‘FiB: Stop living a lie’-extensie. Deze extensie filtert al het nieuws, of dat nou foto, video, reclame of links zijn. Is er iets dat niet klopt? Dan verschijnt er bovenaan het bericht ‘Not verified’. Zo weet je dat je mogelijk een nepnieuwsbericht voor je hebt.

Hebbon?

De extensie is niet enkel een idee, maar ook helemaal uitgewerkt. Ken je iemand die dringend behoefte heeft aan deze extensie? Zoek dan niet langer, want je kunt ‘m via deze link downloaden. Als je toch bezig bent met jezelf beschermen, maak dan ook gebruik van deze tool om jezelf te beschermen tegen hackers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fakebook? Deze extensie rekent af met het nepnieuws op Facebook
Sluiten