Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo verdien je extra geld met jouw Bitcoin terwijl je belegt

Als je investeert in Bitcoin en andere cryptomunten krijg je in de meeste gevallen geen rente, dividend of andere tussentijdse vergoedingen. Cryptobeurs Binance lanceert nu een product waarmee je wel extra geld kunt verdienen met jouw Bitcoin en andere cryptomunten terwijl je ze investeert. Uiteraard is investeren nooit zonder risico, al ligt het risico hier op een ander gebied dan je zou verwachten. Wij leggen het uit.

Extra geld verdienen met Bitcoin?

Voor mensen die extra geld willen verdienen met hun cryptomunten terwijl ze beleggen biedt cryptobeurs Binance nu een nieuwe mogelijkheid. Je kunt jouw cryptovaluta uitlenen aan andere speculanten die zich bezig houden met margin trading. Op 28 augustus kun je je inschrijven voor de eerste live-test. In deze ronde kun je nog geen Bitcoin uitlenen, maar wel BinanceCoin (BNB), Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC). De looptijd van deze lening is 14 dagen en de rente op jaarbasis varieert. Voor BNB krijg je 15%, USDT levert 10% op en uitgeleende ETC bezorgt je 7% jaarrente.

De rente wordt direct na het einde van de looptijd berekend en bijgeschreven in jouw saldo.

Hoe werkt Bitcoin en cryptomunten uitlenen in de praktijk?

In de praktijk betekent dit dat je je moet inschrijven en dat je per ‘lot’ kunt uitlenen als je inschrijft. Zo’n lot bestaat uit 10 BNB, 100 USDT en 1 ETC. Bovendien is er een maximum inleencapaciteit gesteld. Als er meer interesse dan kapitaalbehoefte is zal Binance de inschrijvers naar rato verdelen. Wanneer je jouw lot(s) uitleent worden deze geblokkeerd op jouw saldo. Na de looptijd van 14 dagen worden zij weer vrijgegeven en ontvang je het saldo + de rente weer terug in jouw reguliere tegoed. In de tussentijd gebruikt men dit geleende cryptogeld ter dekking van mensen die hun geld willen verdienen met margin trading.

Wat is het risico als je extra geld wilt verdienen?

Zoals elke belegging zit de er natuurlijk een risico aan het rendement verbonden. De terugbetaling lijkt redelijk zeker. Degene die margin trading doet staat namelijk met zijn portefeuille garant voor terugbetaling van de lening. Zodra de koersen daartoe aanleiding geven wordt de portefeuille automatisch geliquideerd om degenen die geleend hebben terug te betalen. Het risico voor investeerders in dit systeem ligt op een ander niveau. Jouw cryptomunten worden namelijk voor de duur van de lening bevroren. Dit betekent dat je tijdens de looptijd de munten niet kunt verkopen. Dat is erg vervelend als de koers ineens bijzonder snel stijgt of juist dramatisch daalt. Gezien de volatiliteit in de markten is een verlies van 15% in 14 dagen tijd een veel groter dan alleen theoretisch risico. Bovendien klinken de percentages vergoeding interessant, maar valt het in geld uitgedrukt allemaal mee.

Als we Ethereum Classic als voorbeeld nemen zien we dat deze op 27 augustus een koers heeft van $ 7,192,-. Wanneer we dus de hele uitvraag zouden lenen investeren we 20.000 ETC, ofwel ruim $ 143.800,-. Hier zouden we na 14 dagen een jaarrente van 7% op ontvangen. Dit betekent in totaal $ 386,21 aan rente. Als we dan zien dat het maandresultaat door koersverschillen afhankelijk van de beurs minimaal 22% bedraagt en het weekresultaat ook zo’n 7% is de vraag of het sop de kool waard is. Het is echter wel een indicatie van een verdere volwassenheid van de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo verdien je extra geld met jouw Bitcoin terwijl je belegt
Sluiten