5 extreem luxe elektrische auto’s waar we niet op kunnen wachten

Elektrische auto's Sam Dille 17 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto’s heb je tegenwoordig in alle prijsklassen. Van instapniveau tot peperdure SUV. Wij kijken vooral uit naar deze luxe modellen.

Het ultraluxe segment van elektrische voertuigen is heel interessant om in de gaten te houden. Je vindt er het allerbeste op het gebied van gemak, prestaties en comfort. Met geavanceerde technologie, luxe interieurs en krachtige elektrische aandrijflijnen.

Deze 5 luxe elektrische auto’s beloven veel goeds

Over het algemeen is de toekomst van luxe elektrische voertuigen rooskleurig. Autofabrikanten blijven de grenzen verleggen van wat mogelijk is met elektrische aandrijflijnen. Naar deze vijf elektrische auto’s kijken we het meeste uit.

#1 Bentley EXP 100 GT

De Bentley EXP 100 GT is een futuristische conceptauto die een indrukwekkend kijkje geeft in de toekomst van de elektrische auto. Het voertuig bereikt honderd kilometer per uur in maar 0,6 seconden en is gemaakt van duurzame materialen zoals drijfhout en oud hout van wel vijfduizend jaar oud.

Het interieur is ruim en luxe, en beschikt over geavanceerde technologie. De EV is bijvoorbeeld voorzien van een AI-aangedreven persoonlijke assistent.

Bentley EXP 100 GT
Bentley EXP 100 GT (Afbeelding: Bentley)

#2 Rolls-Royce Silent Shadow: dé elektrische auto van de toekomst

Over de Rolls-Royce Silent Shadow weten we nog niet heel veel. Rolls-Royce heeft nog geen pk’s en acceleratietijden vrijgegeven, maar de EV zal ongetwijfeld fantastisch presteren. De elektrische auto heeft een enorme 120 kWh-batterij die een grote actieradius biedt.

Hij heeft ook een snelle oplaadtijd, zodat je geen last meer hebt van angst dat je niet genoeg elektriciteit hebt om het volgende oplaadpunt te bereiken. De auto ziet eruit alsof hij uit de verre toekomst komt dankzij zijn futuristische en unieke design.

#3 Aston Martin Lagonda Vision: luxe en veiligheid

De Aston Martin Lagonda Vision is een prachtig voertuig waar ook nog veel van onbekend is. De elektrische auto is nog niet klaar voor productie, maar heeft zeker een flinke batterij waarmee je lange afstanden kunt afleggen.

Aston Martin heeft ook aan veiligheid gedacht, want de EV heeft flink wat veiligheidsfuncties. De Lagonda Vision is bijvoorbeeld voorzien van automatische noodremmen, rijstrookassistent en adaptieve cruise control.

#4 Cadillac Celestiq

Bestuurders van de Cadillac Celestiq kunnen waarschijnlijk genieten van meerdere motoren, maar we weten nog niet hoeveel het er precies zijn. De elektrische auto heeft een grote batterij die tot ongeveer 480 kilometer kan rijden op een enkele lading.

Ook wordt verwacht dat de EV een aantal technische snufjes heeft, zoals een groot touchscreen-display, een high-end audiosysteem, adaptieve cruise control en rijstrookassistent.

Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq (Afbeelding: Cadillac)

#5 Audi Grand Sphere

De Audi Grand Sphere laat zien hoe Audi denkt over de toekomst van elektrische auto’s. Het voertuig heeft een super strak en aerodynamisch ontwerp, met een ruim en luxe interieur.

Hij heeft een dual-motor setup, met 720 pk en bereikt in vier seconden een snelheid van honderd kilometer per uur. De elektrische auto is ook zelfrijdend en heeft veel opbergmogelijkheden.

Audi Grand Sphere
Audi Grand Sphere (Afbeelding: Audi)

Waarom het 100 jaar duurde voordat de elektrische auto populair werd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen