Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple brengt langverwachte Memoji naar iOS 13.4

Goed nieuws voor fanatieke gebruikers van Apple’s Memoji. Binnenkort kun je namelijk nog meer emoties in je kleine avatar verwerken. Je vindt deze nieuwe emoties nu al in Apple’s beta versie van iOS 13.4.

De nieuwe Memoji zijn op dit moment alleen beschikbaar in de Beta versie van iOS. Maar als de update wordt doorgevoerd kunnen alle Apple-gebruikers straks kiezen tussen negen nieuwe emoties.

Apple’s Memoji worden emotioneler in iOS 13.4

Op dit moment kent Apple’s Memoji 24 verschillende emoties. Denk bijvoorbeeld aan een denkend gezicht, een scheldende avatar en natuurlijk de onmisbare face palm. Maar in een volgende iOS update komen er dus meer nieuwe emoties beschikbaar op je iPhone.

Onder de negen nieuwe Memoji emoties zijn onder andere een geschrokken gezicht, een verliefd gezicht met een aantal hartjes, een feesttoeter en een nee-gebaar. Naast deze emoties wordt er een belangrijke en veel gevraagde emotie toegevoegd aan de functie: de eye roll. Waarom er zo veel mensen zijn die graag een eye roll gebruiken in een gesprek of als reactie is ook een vraag voor ons. Maar als jij een van hen bent dan zal je blij zijn met de aankomende iOS-update.

Apple Memoji iOS 13.4
Een van de nieuwe emoties van Apple’s Memoji (Bron: Apple)

Maak een kleine avatar van jezelf op je iPhone

Memoji is een feature van Apple’s iMessage die beschikbaar is op de nieuwere versies van iOS. Met deze feature kun je zelf een avatar maken die je gezichtsuitdrukkingen nadoet. Apple kondigde deze feature in 2018 aan en sindsdien zijn er meerdere emoties toegevoegd.

De Memoji hebben geen bijzonder functionele toepassing. Ze zijn puur bedoeld om iemand een gepersonaliseerd en geinig bericht te sturen. Het functioneert in ieder geval als goede afleiding als je even werk of studie wilt uitstellen, of als je een aantal minuten tijd te doden hebt in de trein.

Apple Memoji iOS 13.4
Apple’s nieuwe Memoji emoties (Bron: Apple)
Apple Memoji iOS beta 13.4
Apple’s nieuwe Memoji voor in iOS 13.4 (Afbeelding: Apple)

De nieuwe Memoji’s zijn beschikbaar in iOS 13.4. Kun je echt niet wachten op deze update dan kun je ze al gebruiken via het beta-programma van Apple. Alleen is het niet handig om de beta versie van iOS op je meestgebruikte apparaten te installeren. Tel daarom nog eens tot 1000 en wacht gewoon geduldig op de release van iOS 13.4, oké? *Eye roll*…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple brengt langverwachte Memoji naar iOS 13.4
Sluiten