Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 mrt 2019

F1 2019 komt een stuk eerder uit dan verwacht

Wie houdt van de Formule 1 en graag gamet, speelt waarschijnlijk de F1-game. De laatste jaren heeft de reeks bewezen behoorlijk goed te zijn, maar was er eigenlijk elk jaar een groot probleem: de game kwam uit op het moment dat het grootste gedeelte van het seizoen er al op zat. Vorig jaar verscheen F1 2018 eind augustus samen met de Grote Prijs van België. Dit jaar gaat ontwikkelaar Codemasters het iets anders doen. F1 2019 komt namelijk twee manden eerder uit.

F1 2019 verschijnt in juni

Op vrijdag 28 juni kun je de game in huis halen, waarmee de game tegelijkertijd met de Grote Prijs van Oostenrijk wordt gelanceerd. Op die manier kun je dus nog genieten van de races in de game terwijl het F1-circus de wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Hongarije afwerkt voordat de korte zomerstop begint en daarna de rest van het seizoen wordt afgewerkt. Met F1 2019 kun je op die manier de races zelf rijden terwijl je naar de tv kijkt. De game komt uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk hieronder de teaser van de game.

Veel is er nog niet bekendgemaakt over de game. Het persbericht dat we hebben ontvangen was niet heel erg duidelijk, maar zoals wij het hebben begrepen is je nu de mogelijkheid hebt om in de game zelf te bepalen welke soort reclame je op de auto wilt plakken op basis van de keuzes die de ontwikkelaar je geeft. Ook kun je je eigen skin gaan gebruiken en in de multiplayer in zetten.

F1 2019

Hopelijk krijgen we snel meer te zien van de game en kunnen we hem ook gaan spelen, zodat we weten wat er precies nieuw is, wat we van de carrière modus dit jaar kunnen verwachten en natuurlijk hoe het er in het echt allemaal uitziet. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

F1 2019
Reageer op artikel:
F1 2019 komt een stuk eerder uit dan verwacht
Sluiten